De foodhal in het Magna Plaza gaat The Food Department heten

Een tijdje terug las je al op bySam over de komst van de nieuwe foodcourt in het Magna Plaza. Het artikel is van afgelopen mei en hierin schreef ik dat de foodcourt naar verwachting in de herfst open zou gaan. Maar zoals dat vaak gaat met het verbouwen en optuigen van (horeca)zaken liepen ze wat vertraging op en is de opening van The Food Department verschoven naar begin 2019. Ja, The Food Department, want dat is hoe deze nieuwe foodhal gaat heten.

The Food Department krijgt innovatieve foodconcepten

Om de hoek van de Dam en met de Spuistraat voor de deur kun je wel stellen dat The Food Department een centrale ligging in Amsterdam heeft. Blijkbaar lopen er per jaar drie miljoen mensen langs de Magna Plaza en beklimt de helft hiervan de trappen van het imposante gebouw. Hopelijk hebben deze 1,5 miljoen mensen honger en dorst want op de tweede verdieping van het voormalig postkantoor krijgt zo’n 15 foodstands, drie bars, een cocktailbar, een biergarten en een koffie corner. Er is 1100 m2 om te vullen, dus tja dan kun je wel wat verschillende dingen neerzetten. En er komen bij The Food Department met name innovatieve foodconcepten. Welke eetaanbieders we straks exact kunnen verwachten? Ik heb toevallig al van één ondernemer gehoord dat hij in gesprek is. En deze beste man heeft al behoorlijk wat succesvolle concepten op zijn naam staan. Ik heb hem beloofd nog even mijn mond te houden, maar ik kan niet wachten totdat hij zijn foodstand bij The Food Department heeft ingericht en en we er wat lekkers kunnen halen.

Magna Plaza in haar glorie

Ben je weleens op de tweede verdieping van het Magna Plaza geweest? Als je daar rondloopt krijg je niets mee van de mooie stad buiten en ook weinig van de pracht en praal van het gebouw. Daar gaan Laurens van Rooijen en Edwin Spier, de mannen achter The Food Department, verandering in brengen. De gipsplaten die voor de ramen hingen zijn weggehaald en straks hebben we immens hoge ramen waar je over de prachtige straten om het gebouw heen tuurt.

Vanaf begin volgend jaar kunnen we iedere dag en de hele dag eten en drinken bij The Food Department.

The Food Department @Magna Plaza
Nieuwezijds Voorburgwal 182II
Amsterdam Centrum
Lunch | borrel | diner | foodcourt

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 22.00 uur

Foto credits: Marc Faasse. Op de foto: Laurens van Rooijen en Edwin Spier.
[mapsmarker marker=”109″]

Tags: Foodhal Magna Plaza | foodcourt in Magna Plaza Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
29 Spices Indiaas restaurant Amsterdam
Indian street food scoor je bij het net geopende 29 Spices op de Elandsgracht

29 Spices trakteert Amsterdam op een flinke dosis Indian street food. Lees verder

Sluiten