Tweesterrenchef opent eerste no-table restaurant in Amsterdam

Een paar maanden geleden had ik nog een grandioze lunch bij Bord’Eau** in hotel De L’Europe.
Naast dat het een parade aan culinaire kunstwerkjes was, was de lunch extra bijzonder omdat Michelinchef Richard van Oostenbrugge met ons mee lunchte en wanneer krijg je nou de kans om tijdens het eten een met twee Michelinsterren bekroonde chef het hemd van zijn lijf te vragen? En het wordt straks ook niet meer mogelijk om chef Van Oostenbrugge bij Bord’Eau in de keuken zijn ding te zien doen, want de chef gaat weg bij het restaurant om zijn eigen no-table restaurant dat restaurant 212 gaat heten te openen. Hoe stoer!

212 eerste no-table restaurant in Amsterdam

Zeven jaar lang heeft hij de sterren van de hemel gekookt in de keuken van restaurant Bord’Eau. Dat deed hij zo goed dat hij al snel zijn eerste ster kreeg en niet lang daarna volgde de tweede. Dat deed hij uiteraard niet alleen. Mede verantwoordelijk voor zijn culinaire succes is zijn rechterhand en executive sous-chef Thomas Groot. En blijkbaar bevalt de samenwerking tussen de twee chefs wel, want ze openen samen het eerste no-table restaurant in een intiem pand aan de Amstel. Een restaurant waar de keuken het epicentrum is en waar de gasten met hun neus wel heel erg dichtbij de chefs kunnen komen. Want zoals no-table al een beetje doet vermoeden, er zijn geen tafels in dit nieuwe restaurant. De gasten zitten aan het aanrecht om de keuken heen. In New York en Hamburg kennen ze dit concept al, maar in Nederland is het nog een beetje onbekend. En daar willen Van Oostenbrugge en Groot verandering in brengen. In hun nieuwe restaurant aan de Amstel is het vooral keuken dat je ziet. Op deze manier kunnen ze ook veel meer een interactie hebben met hun gasten. Hoe leuk klinkt dit?

No-nonsense uit eten

Was het voorheen nog chef en executive sous-chef, bij het nieuwe restaurant wordt het gewoon chef en chef. Met zo’n 22 tot 24 man kun je om de twee chefs heen zitten en met eigen ogen zien hoe de gerechten in elkaar elkaar worden gezet. Uiteraard zullen de mannen laten zien waarom ze de twee sterren dik verdiend hebben. Franse kooktechnieken etc komen zeker voorbij bij 212, maar verder is het ook gewoon goed koken en fijne gerechten zonder al te veel tierelantijn.

En natuurlijk horen hier ook goede wijnen bij. Daarvoor zorgt Daphne Oudshoorn.

Reserveren no-table restaurant

Het nieuwe restaurant van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot opent begin 2018, maar reserveren kan al vanaf november. Dan weet je zeker dat je geramd zit qua plekje aan het aanrecht.

212
Amstel 212
Amsterdam
Diner

Restaurant 212 is open vanaf begin 2018, maar je kunt in november al wel de eerste tafels reserveren.

Tags: Eerste no-table restaurant

Translate»
Lees vorig bericht:
Foodbloggers Awards 2017 De Vaste Clique
Foodbloggers Awards 2017 dit zijn de winnaars

Foodbloggers Awards 2017 editie numero uno zit erop. Lees verder

Sluiten