Deze coole koffiebar in BoLo is een must go

Chill koffiedrinken doe je bij Friedhats FUKU Cafe.

Mijn vriend is een koffiesnob. Hij zal het zelf steevast ontkennen, maar alle bewijzen zijn er. Het heeft een aantal voordelen: iedere week komt hij thuis met zakken deze-moet-je-proberen koffiebonen en elke ochtend krijg ik een heerlijke cappuccino uit zijn geliefde Rocketmachine uiteraard afgemaakt met perfect opgeschuimd melk en als we ergens een bakkie gaan doen zijn dit zorgvuldig vooraf uitgezochte koffiebarretjes met de juiste koffiemachine, goede bonen, kundige barista’s met de vereiste koffiezetskills en chille vibes. En na tig koffiebarretjes met hem bezocht te hebben kan ik wel stellen dat hij een neus heeft voor te gekke koffiespots. Ik laat hem dan ook met alle liefde regelmatig een (nieuw) plekje uitzoeken waar we een bakkie kunnen doen.

Friedhats FUKU Cafe in BoLo

En ik? Ik laat me altijd gewillig meevoeren naar deze koffiespots in het buitenland of in Nederland. Zoals Friedhats FUKU Cafe waar we laatst neerstreken op een zaterdagmiddag. Deze nieuwe koffiebar vind je op een wat ongewoon stukje van de Bos en Lommerweg. Het deel waarvan je eigenlijk denkt, daar zit niets meer, maar nu dus wel, namelijk deze nieuwe koffiespot. En deze spot is zeker een reden om jezelf (weer) eens richting BoLo te navigeren. Want Friedhats FUKU Cafe is het omfietsen meer dan waard.

FUKU Coffee Bar Amsterdam Bolo

Achter deze funky koffiebar zit Lex Wenneker, een bekende naam in koffieland. Deze barista haalde de finale van het World Barista Championship in Amsterdam en eindigde pal achter de nummer 1. Een prestatie dat nog nooit door een Nederlandse koffieman was behaald. Koffiezetten kan deze man dus wel. En nu heeft hij dus weer een koffiespot geopend.

FUKU Coffee Bar Amsterdam Bolo

Ja weer, want eerder runde Lex ook al koffiebar Headfirst, maar dat moest noodgedwongen haar deuren sluiten. En nu is Wenneker terug met koffiebranderij Friedhats en een koffiebar in Bos en Lommer.

FUKU Coffee Bar Amsterdam Bolo

De bar is één en al chillness en ik merk dat het zo’n tentje is waar ik gewoon wil blijven.

FUKU Coffee Bar Amsterdam Bolo

Je kunt hangen aan de bar, maar ook aan één van de hoge tafels plaatsnemen terwijl je een bakkie drinkt en wat zoets eet. Of neem een wijntje of biertje met een kleine snack erbij. Dat kan ook gewoon bij Friedhats FUKU Cafe.

FUKU Coffee Bar Amsterdam Bolo nieuw
Hoe tof is deze bar

Er is zelfs een tuin waar je met mooi weer goed kunt zitten.

FUKU Coffee Bar Amsterdam Bolo west
FUKU Coffee Bar Amsterdam west

Wow wat een chille plek om een middag of avonddeel te spenderen. En mijn koffiesnob was ook tevreden want ze zetten hier gruwelijk goede koffie. Dus zet deze koffiebar op je lijstje van to.

Friedhats FUKU Cafe
Bos en Lommerweg 136
Amsterdam West | Bos en Lommer | BoLo
Koffie | zoet | terras | all day concept

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 15.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 8.00 uur tot 20.00 uur
Zondag van 9.00 uur tot 15.00 uur

[mapsmarker marker=”139″]

Tags: Friedhats Coffee opent koffiebar in Bos en Lommer | koffiebar in BoLo | nieuwe coole koffiebar op de Bos en Lommerweg | koffiebar van Lex Wenneker | tofste koffiebar van Amsterdam West | all day concept

Translate»
Lees vorig bericht:
Amsterdam Arepa's De Pijp
Amsterdam Arepas gaat door op een nieuwe locatie in West

Binnenkort kun je Zuid-Amerikaanse broodjes happen in het Westerpark. Lees verder

Sluiten