GaultMillau en Michelin 2019 de kanshebbers en de lijst van vorig jaar

Aanstaande maandag wordt de Gault&Millau gids 2019 voor Nederland gepresenteerd in de Kromhouthallen. Superexciting dat ik bij de uitreiking hiervan mag zijn en ik kijk er dan ook flink naar uit. Twee weken later presenteert Michelin op 17 december haar 2019 gids voor Nederland. Spannende tijden dus voor de kanshebbers voor een vermelding in de Gault&Millau gids en de felbegeerde sterren.

Ik had de mazzel het afgelopen jaar een aantal van deze chefs te mogen interviewen en fotograferen voor de IENS Insider top 150 beste restaurants van Amsterdam. Je vindt mijn foto’s terug op de website van IENS en hierboven zie je een selectie van foto’s die ik heb gemaakt.

Nog een paar dagen en dan weten we hoeveel van de restaurants 12 punten of meer hebben. Want 12 punten is de nieuwe drempel om in de G&M gids opgenomen te worden.

Gault&Millau 2018

Even om je geheugen op te frissen, dit waren de Amsterdamse restaurants die vorig jaar een vermelding hadden in de culinaire gids.

Yamazato (Hotel Okura) 16

Bordewijk en Halvemaan zullen uit de lijst verdwijnen aangezien beide restaurants sinds een paar maanden gesloten zijn. In de plaats van dit restaurant komt restaurant Domenicus, het nieuwe restaurant van de oud-chef van Toscanini. John Halvemaan wilde zijn restaurant al enige tijd verkopen. Toen ik met John kookte in het naar hem vernoemde restaurant vertelde hij dat hij al een tijdje op zoek is naar een geschikte koper. En het fijne voor hem is dat het hem nu is gelukt.

Michelin 2018

En ook de Michelin had een mooi lijstje vorig jaar met een paar nieuwkomers, maar ook een paar golden oldies.

Er wordt natuurlijk al weken wat zeg ik maanden gespeculeerd over welke restaurants waarschijnlijk één of twee sterren binnenslepen. Zal restaurant 212 in één keer twee Michelinsterren binnenhengelen? Gaat restaurant Daalder zijn welverdiende +12 Gault&Millau punten en een ster krijgen? We zullen het binnenkort weten.

Wil je nog bij deze restaurants dineren voordat ze (waarschijnlijk) een Michelinster hebben? Wie weet hebben ze nog een tafeltje, je weet maar nooit.

Reserveren bij Daalder

 

Reserveren bij 212

Translate»
Lees vorig bericht:
schuurmanoomkensgrassotti Amsterdam koffie wijn
Mannen achter white label coffee openen nieuwe koffie- en wijnbar schuurmanoomkensgrassotti

schuurmanoomkensgrassotti dat moet een grap zijn toch? Lees verder

Sluiten