5x gezellig hotpotten in Amsterdam

Met z’n allen in dezelfde pan met bouillon hengelen heeft blijkbaar iets magisch. We hadden natuurlijk al de kaasfondue, maar de Aziatische variant wint terrein. De populariteit van hotpotrestaurants wordt steeds groter en we hebben nu zelfs een heus hotpotrestaurant in Amsterdam. En zeg nou zelf dit weer vraagt gewoon om een hotpotsessie. Nóg leuker, trommel al je vrienden op en ga met z’n allen gezellig hotpotten. Waar? Nou bij één van deze vijf hotpot spots.

Yuan's Hot Pot fondue restaurant

Yuan’s Hot Pot

Het eerste en vooralsnog enige hotpotrestaurant van Amsterdam vind je in de Rivierenbuurt. Yuan’s Hot Pot is heerlijk efficiënt ingericht. In de ruimte staan verspreid tafeltjes met ieder een ingebouwde installatie waar de pot met hete bouillon ingezet kan worden. Boven iedere tafel hangt een afzuigkap en wanneer de bouillon en je hotpot ingrediënten zijn gearriveerd kan het vuur aan en is het hotpotten maar. Je kunt kiezen voor een pittige bouillon (en die is zeker niet ideaal voor zwakke magen), een niet pittige bouillon of 50/50 gaan. Het menu staat vol met verschillende ingrediënten, dus genoeg om uit te kiezen. Reserveren is aan te raden, want het is vaak afgeladen vol bij Yuan’s Hot Pot.

Binnenkort opent Yuan’s Hot Pot ook een Chendu hotpotrestaurant in de Pijp!

Yuan’s Hot Pot
Rijnstraat 51
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt
Lunch | diner | hotpot
Meer info over Yuan’s Hot Pot

Reserveren bij Yuan’s Hot Pot

Taste of Culture

Bij Taste of Culture bij het Leidseplein kun je Chinees fonduen op z’n kantonees. En dat is dus een stuk minder pittig dan de Sichuan Chengdu variant. Je kunt bij Taste of Culture hotpotten vanaf twee personen.

Taste of Culture
Korte Leidsedwarsstraat 139-141
Amsterdam Centrum
Diner | hotpot

Meer info over Taste of Culture

Japans fonduerestaurant

PakuPaku

PakuPaku het allereerste Japanse fonduerestaurant van Amsterdam. Kies of je gaat voor vlees, vis of vegan en begin maar met hotpotten! De hartige bouillon wordt gemaakt van kombu (zeewier) en sojasaus. Oh en wist je dat Japanners hun manier van fonduen ShabuShabu noemen omdat dit het geluid is dat het vlees maakt als je het kookt in de bouillon?

PakuPaku
Beukenplein 3
Amsterdam Oost
Diner | hotpot

Lees meer over PakuPaku

Foto gespot op de Facebookpagina van Kokohili

Kokohili

Deze tip kreeg ik naar aanleiding van mijn artikel en posts over Yuan’s Hot Pot restaurant. Als je de website van restaurant Kokohili bekijkt lees je niets terug over hun hotpotmogelijkheden, maar op hun Facebookpagina zie ik inderdaad foto’s van hun hotpot. Dus ik ga hun hotpot binnenkort maar eens aan een test onderwerpen.

Kokohili
Nederhoven 3-7
Amsterdam Zuid | Buitenveldert
Lunch | diner | hotpot
Website Kokohili

Wil je er zeker van zijn dat je binnen budget blijft, dan kun je bij onderstaande restaurants met een vaste fondue prijs erop aan dat je in je enthousiasme niet veel te veel besteld.

Golden Garden hotpot Amsterdam

Golden Garden Chinees Restaurant

Dit restaurant is toch wel een beetje een vreemde plek. Bussen vol met Chinezen worden hier af en aan gereden om hier te eten. Of omdat het eten hier zo geweldig goed is of omdat ze een geweldige deal hebben. Maar Chinezen kennende, als het eten niet goed is wordt erover gekletst en weet iedereen het in een mum van tijd. Ik heb zelf weleens wat afgehaald bij Golden Garden Chinees restaurant en het eten is zeker niet verkeerd, dus ik durf de hotpot wel aan. Ze hebben bij Golden Garden een hotpot en sushi deal. Op maandag tot en met woensdag ben je hier €25,50 per persoon voor kwijt. Donderdag tot en met zondag kost fonduen en sushi-en € 28,50 per persoon.

Golden Garden Chinees Restaurant
Delflandplein 24-28
Amsterdam Nieuw-West
Lunch | diner | hotpot
Meer info over Golden Garden Chinees restaurant

Hotpotten in Amstelveen

Ook in Amstelveen kun je hotpotten. Dus hierbij een bonus fonduespot. Ik kreeg hem doorgemaild van Mariska. Speciaal voor de winter heeft Saigon Caphe in Amstelveen een hotpot om je bij op te warmen.

Foto: Facebook Saigon Caphe

Saigon Caphe
Stadsplein 12
Amstelveen
Lunch | diner | hotpot
Ga naar hun Facebookpagina

Translate»
Lees vorig bericht:
Michelinsterren chefs Amsterdam
GaultMillau en Michelin 2019 de kanshebbers en de lijst van vorig jaar

Aanstaande maandag wordt de Gault&Millau gids 2019 Lees verder

Sluiten