5x gezellig hotpotten in Amsterdam

 

Met z’n allen in dezelfde pan met bouillon hengelen heeft blijkbaar iets magisch. We hadden natuurlijk al de kaasfondue, maar de Aziatische variant wint terrein. De populariteit van hotpotrestaurants wordt steeds groter en we hebben nu zelfs een heus hotpotrestaurant in Amsterdam. En zeg nou zelf dit weer vraagt gewoon om een hotpotsessie. Nóg leuker, trommel al je vrienden op en ga met z’n allen gezellig hotpotten. Waar? Nou bij één van deze vijf hotpot spots.

Yuan's Hot Pot fondue restaurant

Yuan’s Hot Pot

Het eerste en vooralsnog enige hotpotrestaurant van Amsterdam vind je in de Rivierenbuurt. Yuan’s Hot Pot is heerlijk efficiënt ingericht. In de ruimte staan verspreid tafeltjes met ieder een ingebouwde installatie waar de pot met hete bouillon ingezet kan worden. Boven iedere tafel hangt een afzuigkap en wanneer de bouillon en je hotpot ingrediënten zijn gearriveerd kan het vuur aan en is het hotpotten maar. Je kunt kiezen voor een pittige bouillon (en die is zeker niet ideaal voor zwakke magen), een niet pittige bouillon of 50/50 gaan. Het menu staat vol met verschillende ingrediënten, dus genoeg om uit te kiezen. Reserveren is aan te raden, want het is vaak afgeladen vol bij Yuan’s Hot Pot.

Yuan’s Hot Pot
Rijnstraat 51
Amsterdam Zuid | Rivierenbuurt
Lunch | diner | hotpot
Meer info over Yuan’s Hot Pot

Reserveren bij Yuan’s Hot Pot

Foto gespot op de Facebookpagina van Kokohili

Kokohili

Deze tip kreeg ik naar aanleiding van mijn artikel en posts over Yuan’s Hot Pot restaurant. Als je de website van restaurant Kokohili bekijkt lees je niets terug over hun hotpotmogelijkheden, maar op hun Facebookpagina zie ik inderdaad foto’s van hun hotpot. Dus ik ga hun hotpot binnenkort maar eens aan een test onderwerpen.

Kokohili
Nederhoven 3-7
Amsterdam Zuid | Buitenveldert
Lunch | diner | hotpot
Website Kokohili

Wil je er zeker van zijn dat je binnen budget blijft, dan kun je bij onderstaande restaurants met een vaste fondue prijs erop aan dat je in je enthousiasme niet veel te veel besteld.

Restaurant Chengdu

Chengdu is de hoofdstad van de regio Sichuan. En deze regio staat bekend om haar pittige eten. Restaurant Chengdu op het KNSM-eiland heeft een spicy hotpot voor je. Dinsdag tot en met donderdag kun je vanaf 17.30 uur tot 22.00 uur Sichuan hotpotten voor € 21,50 per persoon. Op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen kun je Chinees fonduen voor € 24,50 per persoon.

Restaurant Chengdu
Bogortuin 2
Amsterdam Oost | KNSM
Diner | hotpotten

Dip it Low Chin Chin Club

Dip it low @Chin Chin Club

Tot en met december kun je iedere zondag hotpotten bij de Chin Chin Club op de Rozengracht. Op tafel kun je flinterdunne Black Angus, kakelverse mosselen, ‘your-body-is-a-temple’ groenteplateaus en huisgemaakte dumplings verwachten. Het hotpot diner is vanaf 18.00 uur en je kunt tot 21.30 uur fonduen. Daarna is het feesten geblazen. Hotpotten bij de Chin Chin Club doe je vanaf €25,= en hotpotters feesten gratis mee.

Chin Chin Club Dip it Low
Rozengracht 133
Amsterdam Centrum
Diner | hotpot
Meer info over hotpotten bij de Chin Chin Club

Golden Garden hotpot Amsterdam

Golden Garden Chinees Restaurant

Dit restaurant is toch wel een beetje een vreemde plek. Bussen vol met Chinezen worden hier af en aan gereden om hier te eten. Of omdat het eten hier zo geweldig goed is of omdat ze een geweldige deal hebben. Maar Chinezen kennende, als het eten niet goed is wordt erover gekletst en weet iedereen het in een mum van tijd. Ik heb zelf weleens wat afgehaald bij Golden Garden Chinees restaurant en het eten is zeker niet verkeerd, dus ik durf de hotpot wel aan. Ze hebben bij Golden Garden een hotpot en sushi deal. Op maandag tot en met woensdag ben je hier €25,50 per persoon voor kwijt. Donderdag tot en met zondag kost fonduen en sushi-en € 28,50 per persoon.

Golden Garden Chinees Restaurant
Delflandplein 24-28
Amsterdam Nieuw-West
Lunch | diner | hotpot
Meer info over Golden Garden Chinees restaurant

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Michelinsterren chefs Amsterdam
GaultMillau en Michelin 2019 de kanshebbers en de lijst van vorig jaar

 Aanstaande maandag wordt de Gault&Millau gids 2019 Read more

Sluiten