Genieten bij De Gouden Reael

Het moment dat je je realiseert dat je een verborgen pareltje hebt ontdekt is altijd een magisch moment. Zo voelde het dus ook toen ik besefte dat de spot waar ik zat, Restaurant De Gouden Reael, niet zomaar een restaurant was. Nee, deze fijne spot op de Zandhoek (om de hoek van Het Stenen Hoofd) is niet zoals ieder andere horecaplek. Het etablissement dat op een schattig hoekje zit heeft een rustieke en Bourgondische uitstraling en hun stoere gerechten rocken de tent uit!

restaurantdegoudenreael

Robert (met Stout! en Bistrot Neuf op zijn CV) en zijn partner Anne Rose hebben deze spot vorig jaar zomer nieuw leven in geblazen en hebben deze tent inmiddels weer op de kaart gezet. Hij kookt de sterren van de hemel en zij zorgt voor het overige reilen en zeilen.

Het is een heerlijke warme avond, we zijn dan ook blij met ons mooie plekje op het terras. We beginnen de avond rustig met een heerlijke venkelworst met een vleugje truffel. Zo kunnen onze smaakpapillen alvast wennen aan de smaaksensaties die erna volgen.

restaurantdegoudenreaelamsterdam

Hij past net in het holletje van het bord, de knolselderie salade die menige rondjes aan het spit heeft gedraaid (hmmm die heerlijke grillsmaak). Lekker pittig door de gruyère, tijm en rozemarijn,

degoudenreaelamsterdam

De volgende ronde: een goed op smaak gebrachte zalmtartaar die extra bijzonder is door de frisjes en zuurtjes op het bord. Ook dit gerecht geeft de smaakpapillen een fijne opkikker.

degoudenreaelrestaurant  

Coquilles (mits goed bereid) gaan er bij mij altijd met veel plezier in. Deze heerlijke coquille met parelgort en saffraansaus is fijn, heel erg fijn!

degoudenreaellekkereten

De harderfilet met een super krokant gebakken velletje is een wel heel erg smakelijk stukje vis. De paprika en antiboise geven de vis extra pit terwijl de zijdezachte aardappelpuree een fijne tegenhanger is. Dit gerecht klopt gewoon.

De Gouden Reael Amsterdam

Voordat ik het terras op rende spiekte ik even de keuken van De Gouden Reael in en mijn oog viel op de geweldige rotisserie met daaraan zij aan zij een heleboel gebraden haantjes. Uiteraard is deze avond niet compleet totdat ik mijn tanden heb gezet in één van deze sappige lekkernijen van het spit. En zo geschiedt.

De Gouden Reael rotisserie

En zo ziet het malse kippetje er dan uit op het bord. Een lekkere morieljessaus erbij en meer heb je niet nodig.

goudenreael

Zo ziet een mals stukje Hollandse bavette steak met groene pepersaus eruit bij De Gouden Reael en ik kan je vertellen hij is niet te versmaden!

De Gouden Reael restaurant

Wat kun je doen met rijstepap? Nou blijkbaar heel veel. Deze mooie chique rijsthapje is opgeleukt met passievrucht, caramel, bloemetjes en walnoten. En ja het is ook nog eens bijzonder lekker.

goudenreaelamsterdam

Hmmmm deze avond was al één groot culinair avontuur en de chocolade coulant is een goede afsluiter van een heerlijke maaltijd.

degoudenreaeldessert

De Gouden Reael is extra leuk vanwege het mooie en rustige terras aan het water. Het is zo dichtbij het centrum, maar je hebt het gevoel alsof je in een of ander pittoresk dorpje buiten Amsterdam bent beland.

degoudenreaelterras

De Gouden Reael is met recht een verborgen parel te noemen, want je moet echt weten dat het er zit. En wat is het hier fijn! De bediening is top, de sfeer heerlijk ontspannen, het eten een ware beleving en de wijnen subliem. Dus zeker proberen!

degoudenreaelbar restaurantdegoudenreaelwest

De Gouden Reael
Zandhoek 14
Amsterdam West

Lunch | borrel | diner

Openingstijden De Gouden Reael:
De bar rotisserie is iedere dag geopend van 11.00 uur tot 1.00 uur (za en zo tot 3.00 uur)
De keuken is dagelijks geopend van 11.30 uur tot 22.00 uur
Iedere zondag is het brunchtijd (van 11.00 uur tot 16.00 uur)

Translate»
Lees vorig bericht:
Vloggen bij Ron Gastrobar Oriental

Tadaaa! Daar is hij dan, mijn allereerste vlog! Omringd met heel veel lekkere Aziatische lekkernijen schoten we deze blog van...

Sluiten