Groovy tables @Hoogtij in Amsterdam Noord. Deze pop-up mag je niet missen!

Oesters en champagne bovenop één of ander oranje torentje met uitzicht over Amsterdam, vier hemelse gangen (onderbroken met een optreden van een operazangeres) weghappen die je even alles doen vergeten, vergezeld met wijnen die je wilt knuffelen en marshmellows roosteren boven een kampvuur. Nee dit is geen promo tekst voor een mini break in Italië. Dit is de beschrijving van wat ik gisterenavond mocht meemaken: de openingsavond van Groovy Tables in Hoogtij, de Zomerresto in Noord, alias het zomer pop-up restaurant van restaurant Daalder. Alhoewel het woord ‘restaurant’ dekt gewoon niet de lading van wat ik gisteren mocht meemaken. Een mini culi festival zou al wat meer in de goede richting zijn.

Daalder kookt deze zomer in Noord

Wanneer chef Dennis mij vertelt dat ze gaan koken tijdens een pop-up in Noord wist ik ok dit wordt cool, maar dat het zo spectaculair zou worden als dat het gisteren was, dat had ik dan weer niet verwacht. Verstopt ergens tussen de bedrijven in Noord zit Hoogtij. Van buiten op het eerste gezicht geen bijzonder pand.

Hoogtij Amsterdam Noord

Wat wel opvalt bij aankomst is het oranje torentje met vrolijke vlaggetjes aan weerszijden. De aangestoken vuurkorven verraden dat je iets bijzonders staat te wachten als je de deuren doorgaat. Daar staat Wilke Durand, eigenaresse van restaurant Daalder, shining as ever alle gasten te verwelkomen.

Wilke later op de avond op het dakterras (links achter haar chef Dennis).

We mogen kiezen: de lift of de trap. Aangezien ik al een tocht van een uur per fiets en pont erop heb zitten kies ik geheel tegen mijn eigen principes in de lift. Hoogtij bevindt zich op de vierde etage, maar de lift gaat tot de derde, een gravure van een trap met de tekst Hoogtij ernaast geeft aan je bereikt het hoogste puntje te voet. Ok, op naar de derde! Als de deuren open gaan staat daar weer een stralende dame. We krijgen een mandje gevuld met dingen zoals een tafellaken, een rasp, bestek etc en een ‘Veel plezier’ toegewenst.

Groovy Tables Hoogtij Amsterdam

Middels een brede trap bereiken we dan onze bestemming we het festijn. Dan maar even een tafeltje toe-eigenen door mijn mandje erop te zetten (ben ik ook gelijk van dat ding af), maar ho nee wacht die is van iemand anders. We moeten onze eigen tafel opzetten. Ik heb even kortsluiting in mijn hoofd. Mijn eigen tafel zoeken en opbouwen? Daar was ik niet op voorbereid. Ik kom om te eten, niet om te kamperen (ps ik hou niet van kamperen), maar gelukkig staat onze eerste held van de avond al snel voor me ‘Het je een tafeltje nodig? Zal ik hem ook voor je opbouwen? Thank God voor galante mannen. De tafel staat in twee tellen en daarna mogen we op verkenning.

Groovy Tables Hoogtij Amsterdam Noord Daalder

Oesters en champagne

‘Oesters en champagne vind je daar,’ vertelt chef Dennis Huwaë mij terwijl hij wijst naar het oranje torentje.

Daalder pop-up restaurant Amsterdam Noord

Ok. Let’s go! De wenteltrap wiebelt een beetje voel ik, maar ik ben zo nieuwsgierig naar wat er bovenaan de trap te vinden is, dat ik dat heel erg goed weet te negeren. Aah een tussenstation: Oesters en champagne.

Groovy Tables Hoogtij

Maar als dit moois hier is, dan moet daarboven nog wel iets nóg mooier zijn toch? Dus ik klim door. Mijn beloning: Een subliem uitzicht over Amsterdam vanaf de overkant en een langoustine bite waar ik immens gelukkig van word.

Daalder pop-up restaurant Amsterdam Noord

Gewapend met twee flutes daal ik de draaitrap weer af. Ok, nadeel van afdalen, je ziet opeens hoe hoog je bent. Niet aan te raden als je serieus last hebt van hoogtevrees.

Groovy Tables Daalder Amsterdam

Tafelen op het dakterras

Tijd om aan plaats te nemen aan de tafel die zo mooi voor ons is neergezet want de eerste gang is onderweg.

Groovy Tables Susam Pang bySam

We beginnen met een kabeljauw met verschillende bereidingen van wortel, jasmijn en kalamansi (sap van een Philipijnse vrucht).

Restaurant Daalder Amsterdam Noord pop-up

Vervolgens knapperige asperges in een niet te doen heerlijke saus van morille, Parmezaanse kaas en citroen. Ik wil eigenlijk mijn bord leeg likken. Maar nee dat kan echt niet.

Terwijl we aan ons tafeltje zitten is er ook entertainment. 1) Een operazangeres die opeens opduikt bovenop het oranje torentje, een paar liederen zingt, een Japanse vechtdans opvoert en zich een weg door de eters baant.

2) De zon die achter de gebouwen duikt.

Daarna op appelhout gegaarde tamme duif met kumquat, maïs en daslook. Ik heb dit waanzinnige gerecht al ooit eerder bij Daalder gegeten. Ik was toen al op slag verliefd en ik ben zojuist weer gevallen voor dit mals stukje vlees dat ook nog eens een smaakbom is. Het smaakt overigens te gek bij de Shiraz uit Zuid-Afrika in mijn wijnglas.

Dennis Huwae Daalder Hoogtij

Dennis bereid het dessert voor

En daar is ie dan mijn favoriete dessert du moment: De Daalder stroopwafel. Ik ben zo blij dat ik wel kan huilen.

Groovy Tables Amsterdam Noord pop-up Daalder

Inmiddels is het donker geworden en is het kampvuur aangestoken.

Groovy Tables Hoogtij Amsterdam Noord

Beneden (wat meer uit de wind) kunnen we ons opwarmen aan de warmte van het vuur en marshmellows roosteren.

Reserveren voor Groovy Tables kan door een bericht te sturen naar welkom@hoogtij.amsterdam of via hun website.

Groovy Tables vindt plaats op de volgende data: 23 juni, 14, 20 en 21 juli, 3, 11, 17 en 18 augustus. Het diner is van 18.45 uur tot 22.00 uur en je kunt blijven hangen tot 2.00 uur.

Voor €59 pp heb je een 5-gangen diner zonder wijnarrangement. Neem je er een wijnarrangement bij, dan ben je €99 pp kwijt. En een chef’s table met wijnarrangement kost €145 pp.

Hoogtij Amsterdam
Johan van Hasseltweg 39
Amsterdam Noord
Pop-up | diner

[mapsmarker marker=”30″]

Tags: Pop-up restaurant in Amsterdam Noord | pop-up restaurant Daalder

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Cafe Plan West Amsterdam
Wow! Dit nieuwe café in de Baarsjes heeft een karaokebar in de kelder!

De Baarsjes heeft eigenlijk alles. Een wijnbar? Lees verder

Sluiten