BBQ hotspot met een chille Brooklyn vibe

De big green bbq egg en de draaiende kippetjes aan het spit die meteen in het oog springen bij Rotisserie Amsterdam lijken te zeggen: hier is het grillen van vlees serious business.

Voorin de zaak is de take out om de barbecuegerechten mee naar huis te nemen. Blijf je liever hangen voor een hapje? Dat kan natuurlijk ook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Robuuste stenen muren, stoere ijzeren buizen, witte metrotegeltjes en golfplaten, alles aan het interieur van Rotisserie Amsterdam is ruig en ademt de Brooklyn-vibe. Het is even wennen aan het gedimde licht binnen, maar geeft het tentje die iets wat duistere speak easy sfeer.

Rotisserie Amsterdam Oud West

Best barbecue ribs ever!

Bites, hamburgers, salades en gegrilde kippetjes staan zij aan zij op de kaart van dit nieuwe BBQ restaurant in Oud-West. Onze kick off van de avond: de BBQ spareribs.

Wauw een hele goede keuze. Het vlees van de spareribs heeft een bescheiden rokerige smaak en is zo waanzinnig mals dat het gewoon van het bot valt. En dan het allerfijnste en allerlekkerste aan deze ribs, de sweet en sticky barbecuesaus die er gewoon vanaf druipt. Als bonus de bosui die het geheel een stevige bite geeft. Het nadeel is wel dat de saus werkelijk waar overal zit. Zelfs op mijn glas en de muur, maar als dat het enige is.

Rotisserie Amsterdam restaurant bbq spareribs

Hamburger en kip van het spit

Ik ga voor de signature dish van Rotisserie Amsterdam: de halve kip van het braadspit. Het kippetje heeft een lekker knapperig velletje en is zowel sappig als mals. De overkant van de tafel is erg te spreken over burger ‘Big Double Dirty’ met als extra topping blauwe kaas. Een coleslaw (fris, knapperige en romig) en huisgemaakte frites met schil (hmmm) erbij en het is even stil aan tafel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit nieuwe barbecue en grill restaurant op de de Clercqstraat in Oud-West is gewoon hartstikke fijn. Niet zo vreemd dat er geen tafel meer vrij is. De sfeer is lekker ongedwongen en heeft iets mysterieus, het eten is waanzinnig, kost een prikkie (een burger kost max € 7,50) en de bediening is goed. Wat wil je nog meer?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RotisserieAmsterdam
De Clercqstraat 81
Amsterdam Oud-West
Facebook.com/rotisserieamsterdam

Bar en take away restaurant Rotisserie Amsterdam is geopend op:

Bar:
Maandag tot en met woensdag 16:00 uur tot 1.00 uur
Donderdag tot en met zaterdag van 16.00 uur tot 3.00 uur

Keuken:
Maandag tot en met woensdag van 16.00 uur tot 22.00 uur
Donderdag tot en met zaterdag van 16.00 uur tot 0.00 uur

Er zijn nog veel meer hotspot in Amsterdam Oud-West.
Dit zijn de allernieuwste spots van Amsterdam van dit moment.

[mapsmarker marker=”3″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Thrill Grill Amsterdam hamburgers de Pijp
Thrill Grill, nieuwe hamburger hotspot gaat bijna open!

Het is nog even wachten, maar één deze dagen kun je ook in de Pijp terecht voor de sappige hamburgers...

Sluiten