Pizza battle: SOTTO vs Pazzi

Twee newbie pizzatentjes met een topper als voorbeeld. SOTTO Pizza Legàle heeft een rolmodel aan de Amstelveenseweg, terwijl Pazzi Amsterdam in de voetsporen van haar populaire grote broer in de Jordaan (Eerste Looiersdwarsstraat) moet treden. Welke van de twee scoort beter op basis van locatie, zitcomfort, smaak, krokantheid van de bodem, heerlijkheid van de topping, (Italiaanse) sfeer en bediening? Let the battle begin!

Locatie

[mapsmarker layer=”4″]

 

SOTTO Pizza Legàle zit op de Roelof Hartstraat (straat tussen het Roelof Hartplein en de Ceintuurbaan). Net buiten de gezelligheid van de Pijp en net niet in de buzz van het Museumplein. Pazzi Amsterdam heeft zich gevestigd op de steeds leuker wordende de Clercqstraat. Ingeklemd tussen Fier, Rotisserie Amsterdam en Van ’t Spit mag Pazzi zich voegen aan de lijst van ‘hip hot and happening’ in Oud-West. Qua locatie wint Pazzi het van SOTTO.
SOTTO 0 – Pazzi 1

(Italiaanse) sfeer

Het gedimde licht en de kaarsjes zorgen voor een warme sfeer bij SOTTO. Ook Pazzi doet haar beste met zacht licht en waxineverlichting. Het leuke is dat je bij Pazzi lekker grote ramen hebt met leuk uitzicht, zodat het net wat gezelliger is. Ook is bij Pazzi het la dolce vita gevoel nèt iets meer aanwezig. Dat komt door de grote bar met daarachter de Italiaanse wijnen en producten en ook de grote houtoven die middenin de zaak de hele avond gezellig de pizza’s bruin bakt.
SOTTO 0 – Pazzi 1

SOTTO Pizza Legale Amsterdam Oud Zuid

SOTTO Pizza Legale

Pazzi Amsterdam pizza oud-west italiaans

Pazzi Amsterdam

De pizzatopping

Zowel bij SOTTO als bij Pazzi valt de keuze op de pizza met truffel en de pizza met prosciutto en buffel mozarella. De truffelpizza van SOTTO is lekker, maar doordat de truffel bij Pazzi is verwerkt in een truffelroom is deze tartufo van Pazzi nèt wat lekkerder. Daarnaast is de Pazzi truffelpizza lekker pittig door de worst. De prosciutto pizza met buffelmozarella is van beide pizzatentjes formidable, dus die verdienen beiden een punt.
SOTTO 1 – Pazzi 2

SOTTO Pizza Legale Amsterdam Oud Zuid truffel

SOTTO truffelpizza

SOTTO Pizza Legale Amsterdam Oud Zuid prosciutto

SOTTO pizza prosciutto

Pazzi Amsterdam oud west pizza truffelroom

Pazzi pizza truffelroom

Pazzi Amsterdam pizza oud-west italiaans prosciutto

Pazzi pizza prosciutto

De pizzabodem

De pizza’s van Pazzi zijn krokant, zowel van binnen als van buiten. Terwijl de pizzabodem van SOTTO krokant is van buiten en lekker zacht van binnen. Een heerlijke bodem waar je lekker op kunt kauwen en daar hou ik wel van.
SOTTO 1 – Pazzi 0

Zitcomfort

Bij SOTTO zitten we boven in een rustig hoekje. Je zit er gezellig met je buren op fijne afstand. De lekkere zachte banken en prima formaat tafeltjes maken de zit erg comfortabel. Het enige is dat we precies boven de authentieke houtoven zitten zodat het gedurende de avond wel een beetje erg warm wordt.

Pazzi heeft houten bankjes met een kussen en die zit toch wat minder fijn dan de zachte bank van SOTTO.
SOTTO 1 – Pazzi 0

SOTTO Pizza Legale Amsterdam Oud Zuid

SOTTO Pizza

Bediening

Bij beide tentjes doen ze er alles aan om je de Italiaanse gastvrijheid te laten voelen. Bediening die er duidelijk zin in heeft en er alles aan doet om je een top avond te bezorgen. Dat het personeel van SOTTO merkbaar nèt wat minder ervaring heeft in de horeca is totaal niet storend.
SOTTO 1 – Pazzi 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het vonnis

De eindstand: SOTTO 4 – Pazzi 5

Met een verschil van 1 punt wint Pazzi het van SOTTO, maar het is een klein verschil. Beide tentjes zijn dikke vette aanraders en zeker een bezoek waard. Pazzi scoort weliswaar hoger qua locatie, topping en (Italiaanse) sfeer, maar de bodem van SOTTO is niet te versmaden. Mijn tip is, probeer beiden tentjes en vertel mij welke voor jou de winnaar is!

SOTTO Pizza Legàle
Roelof Hartstraat 27
Amsterdam Oud-Zuid
sottopizza.nl

Pazzi Amsterdam
De Clercqstraat 93
Amsterdam Oud-West
pazziamsterdam.nl

Translate»
Lees vorig bericht:
Rotisserie Amsterdam Oud West
BBQ hotspot met een chille Brooklyn vibe

De big green bbq egg en de draaiende kippetjes aan het spit die meteen in het oog springen bij Rotisserie...

Sluiten