Hoteltips Sri Lanka. Waar te slapen in Sri Lanka?

Ga je op vakantie naar Sri Lanka en ben je op zoek naar tips waar te slapen?Hieronder een drietal hoteltips voor Sri Lanka waar ik het behoorlijk naar mijn zin heb gehad. Wij reisden in mei door Sri Lanka, de periode waarin het in het westen en het zuiden van het land moessonseizoen is. En dat dit iets om rekening mee te houden is, bewijst het feit dat er in het zuidwesten van het eiland flinke overstromingen waren. Wij zaten een paar honderd kilometer ten noordoosten hiervan en merkten er niets van. We hadden juist prachtig weer.

10 redenen om naar Sri Lanka op vakantie te gaan.

Colombo hoteltip

Wij spendeerden tien dagen op dit prachtige eiland. Onze reis begon in de hoofdstad Colombo waar we twee nachten in Taru Villas – Lake Lodge vertoefden. Een hotel waar ik blij van word: Lekker een relaxte sfeer, prachtige inrichting dat ik het liefste zo in mijn koffer had willen stoppen, de liefste mensen en een ruime en stylish kamer (die badkamer wil ik thuis ook!!).

Sri Lanka Taru Villas Lake Lodge

Iedere ochtend stond onze ontbijttafel vol met vers fruit en konden we kiezen uit huisgemaakte granola of homemade curry’s. Echt een te gekke plek om te verblijven.

Bekijk dit hotel in Colombo

Meer hotels in Colombo bekijken

Taru Villas Lake Lodge Sri Lanka Hotel

Taru Villas Lake Lodge Colombo hotel

Ella hoteltip

Vanaf Colombo gingen we het binnenland in, oftewel de bergen in. En man oh man wat een prachtige natuur vind je in de bergen. Het bergdorpje Ella is zeker de moeite waard. Het dorpje ligt tussen de theeplantages en alleen de treinrit er naartoe is al een hele belevenis. Als een blauwe rups kruipt en tuft de trein door de bergen. Wij mochten Ella Okreach Hotel twee nachten ons huisje noemen. En over waar voor je geld gesproken. Dit nieuwe schone hotel in Ella is bijzonder goedkoop en bestaat uit kleine houten huisjes met je eigen veranda of balkon. Probeer een kamer op de begane grond te scoren, dan heb je ook een hangmat.

Bekijk dit hotel in Ella

Ella Okreech Cottages

Foto: Tripadvisor

Must try food spots in Sri Lanka

Arugam Bay hoteltip

Na de bergen werd het tijd voor wat stranduurtjes. We namen een privéchauffeur naar de kust, naar Arugam Bay oftewel het surfmekka van Sri Lanka. We installeerden ons in onze super stijlvolle giga kamer bij Spice Trail, wederom een nieuw hotel in Sri Lanka. Compleet met fijn zwembad om te chillen en twee minuten verwijderd van het strand. Je moet even de straat oversteken om de zee te bereiken. Het is wel het stukje strand waar de vissers hun bootje de kust op trekken, dus even iets naar links wandelen en je kunt jezelf neerplempen op een strandbedje.

Bekijk dit hotel in Arugam Bay

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Jacobsz Amsterdam
Restaurant Jacobsz blijft verrassen

Een jaar geleden was er opeens restaurant Jacobsz. Lees verder

Sluiten