Jacketz ’the baked potato shop’ komt naar Amsterdam

Wie weleens in Leiden is geweest kent wellicht restaurant Jacketz ’the baked potato shop’. Bij Jacketz eet je hun specialiteit: gepofte aardappels (jacket potato in het Engels). Maar niet zomaar een aardappel in een jasje, nee bij Jacketz worden de gestoomde en gepofte aardappels eerst op smaak gebracht met crème fraîche en olijfolie en vervolgens opgeleukt met de meest uiteenlopende toppings.

Jackets the baked potato shop komt naar Amsterdam gepofte aardappel met vulling

Een greep uit de mogelijkheden bij Jackets: chili con carne, tonijnsalade en hachee. Ook aan vegetariërs is gedacht. Zij kunnen kiezen uit bietensalade of een frisse koolsalade. (Geiten)kaas en een sausje eroverheen en klaar is je lunch of diner. Voor de durfal heeft Jackets een vulling van de maand en voor twijfelkonten een proeverij van drie verschillende vullingen.

Bewuste aardappels

Bij Jacketz denken ze ook aan het milieu. Om de aardappels in huis te krijgen worden de transportkilometers zo veel mogelijk beperkt (foodmiles) en wordt er gebruik gemaakt van biologische producten. Dus niet alleen lekker, maar ook bewust.

Crowdfunding

En nu komt Jacketz ook naar Amsterdam, op de Kinkerstraat in Amsterdam Oud-West om precies te zijn. Het is alleen nog even wachten totdat Jacketz haar deuren opent. Om het project te financieren is er geld nodig en dit geld wordt momenteel binnen geharkt met een crowdfundingproject van CrowdAboutNow. De teller staat op € 64.450,= wat 66% is van het benodigde bedrag. Het pand en het idee is er, nu nog de doekoes en Jacketz kan Amsterdam Oud-West gaan veroveren met hun aardappels in een jasje.

Jacketz Oud-West
Kinkerstraat 56 (hoek Da Costakade)
Amsterdam Oud-West
www.jacketz.nl

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Per 1 juni open: café-restaurant THT in de Tolhuistuin in Noord

Vanaf volgende week zondag wordt het nog aantrekkelijker om het pontje vanaf cs te pakken naar de Buiksloterweg. Dan opent...

Sluiten