Ken je Kalye, de nieuwe Filipijnse streetfood takeaway, al?

Kalye is het nieuwste Filipijns streetfood concept. Opgericht door Mike en Paulito, twee Pinoys (Pinoy = slang voor Filipijns).

Hun missie? Amsterdammers verliefd te laten worden op Filipino food. Zelf houden deze coole boys ontzettend van eten en nu koken ze wekelijks hun favo Filipino food die jij online kunt bestellen en afhalen op drie locaties in Amsterdam.

Paulito vroeg mij of ik hun takeaway maaltijd wilde testen. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit (nee nog nooit!) Pinoy food gehad, dus ja dat wilde ik wel eens proberen. En blijkbaar eten Filipino’s dus van een bananenblad en met hun handen. Dan heb je dus te maken met mevrouw-eet-alles-met-mes-en-vork. Echt ik eet zelfs kippenvleugels en spareribs met bestek. Maar ok, ik wilde niet flauw doen en ik had uiteraard getekend voor de enige echte Filipino-ervaring. Dus daar ging ik, de noedels uit het bakkie graaiend en glibberige kip etend, voor mijn heuse Kalye diner.

In onderstaande video kun je zien hoe dat eten met mijn handen mij afging en ook hoe ik me soms onwijs kan aanstellen.

Bestel je jouw Filipijns streetfood diner bij Kalye, dan zou je zomaar dit voor je neus kunnen hebben.

Kalye Filipijns eten Amsterdam

Je kunt kiezen uit verschillende combo opties: met adobo kip, bbq kip, vega (tofu) en daarbij dan witte pandanrijst, pancit bihon (rijstvermicelli), chop suey (gemengde groenten) en papaya atchara (mild-pittig tafelzuur). Je hebt al een combinatiemenu vanaf €7,90. En je hoeft het bakkie alleen nog even op te piepen in de magnetron en je bent klaar om te gaan.

Mijn favoriet was de vega, die was zo lekker smaakvol. Verder fijn die knapperige kool die lekker tussen mijn tanden knapte met die fijne bami. Ik was ook erg blij met het lichtpittige sausje dat erbij zat om het geheel wat pit te geven, maar van mij mag er nog wel tig pepers tegenaan om het nog even wat extra spicy te maken.

Bestellen kan via deze site. Ophalen kan bij de volgende locaties:
– Amsterdam Oost, Molukkenstraat
– Amsterdam Centrum, Westerstraat
– Diemen Zuid, Havikskruid

Check ook hun site voor actuele info over ophaaltijden etc. Je kunt Kalye ook volgen op Instagram.

Ook interessant:

Tags: Filipijns eten in Amsterdam | Filipijns streetfood bestellen en afhalen | Filipijns takeaway

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Toscanini takeaway diner Amsterdam Italiaans
Getest: Toscanini Italiaans diner voor thuis

Denk je aan fijn Italiaans eten, dan denk je aan Toscanini. Al jaren weten liefhebbers van pasta's en andere Italiaanse...

Sluiten