Getest: Toscanini Italiaans diner voor thuis

Denk je aan fijn Italiaans eten, dan denk je aan Toscanini. Al jaren weten liefhebbers van pasta’s en andere Italiaanse lekkernijen dit restaurant op de Lindengracht te vinden.

Vorig jaar opende Toscanini twee deuren verderop een Italiaanse traiteur. Dit kleinere zusje waar je terecht kunt voor Toscanini voor thuis kreeg de naam Magnani. Een plek waar je focaccia’s, Italiaanse sandwiches, worsten uit Italië, porchetta, huisgemaakte pastasauzen, Parmigiana di melanzane en meer van dat soort goddelijke dingen kunt kopen om thuis op te snoepen. En laat deze Italiaanse deli nou juist nu in deze gekke coronacrisis dé plek zijn waar Toscaninifans nu dan toch een beetje de smaak van Toscanini kunnen bemachtigen.

En wanneer je jezelf verwent met heerlijkheden van Magnani dan kan het er zo uit zien:

We trappen af met antipasti: een vreselijk lekkere mousse di fegatini di pollo oftewel een kippenlevermousse. Deze komt met walnoten en lingue al rosmarino (toastjes). Dan een soppressata di polpo, dit is flinterdun gesneden terrine van octopus die heerlijk is met een mooie salade van bleekselderij, paprika en olijven en een mayonaise van inkt die gruwelijk goed is. De laatste antipaso is een smakelijke vitello tonnato.

Als primo eten we de lasagna classico. De klassieke lasagne van Toscanini met een ragout waar je wild van wordt. En dan die fluweelzachte deegvellen en die hemelse bechamelsaus. Hier kan ik bakken van op.

De secondo is een stoof van zeeduivel met een saus van tomaten, calamari en octopus en venkel. Er wordt een bruschetta van de houtskoolgrill bij geleverd zodat je alle fijne sappen kunt opdeppen. De stevige witvis smaakt onwijs fijn met de smaakbom van een saus en de venkel is zo mild van smaak. Echt een topgerecht.

Toscanini diner, dit wil je gewoon! Een te gek Italiaans diner waar je echt niets meer voor hoeft te doen dan online bestellen (voor 18.00 uur via Toscaninishop.nl), afhalen tussen 12.00 uur en 19.00 uur en thuis nog even in de oven of magnetron en je hebt een avondje met een zeer smakelijk Italiaans tintje te pakken.

Toscanini takeaway @Magnani
Lindengracht 79
Amsterdam Centrum | Jordaan
Takeaway

Bekijk de Italiaanse lekkernijen en bestel via deze site.

Ook leuk om te lezen:

Tags: Toscanini diner afhalen in Amsterdam | Toscanini takeaway Italiaans diner | Toscaninishop Amsterdam | Magnani takeaway winkel van Toscanini | Italiaans eten afhalen in Amsterdam | beste Italiaan in Amsterdam heeft nu een afhaalwinkel met Italiaanse lekkernijen

Translate»
Lees vorig bericht:
No Rules takeaway menu Amsterdam
Getest: No Rules takeaway menu van driesterrenchef Jacob Jan Boerma

Ik weet niet hoe vaak jij een diner van een driesterrenchef thuis eet, maar ik niet zo heel erg vaak....

Sluiten