Scallion pancakes, oftewel Aziatische bosui pannenkoeken, zijn gruwelijk lekker.
De pannenkoeken hebben een krokant korstje doordat ze in hete olie zijn gebakken, hebben mooie lagen en als je eenmaal door die crunch heen bent stuit je op een hartig deeg met pittige en frisse bosui. Goddelijk! En nou kwam ik toevallig een recept tegen om zelf thuis deze scallion goodies te maken. Ik heb het recept getest, het gegeten en het is dik goedgekeurd! Hieronder wat je nodig hebt om deze bosui pannenkoeken te maken en welke stappen je moet doorlopen. Oh en wees alvast gewaarschuwd, je gaat er veel te veel van eten!
Dit heb je nodig om vier scallion pancakes te maken:
Het deeg
- 256 gram bloem
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel zout
- 0,5 eetlepel witte peper
- 1 eetlepel olie (dat zorgt ervoor dat de pannenkoeken lekker een krokant korstje krijgen)
- 125 ml heet water (geen kokend water maar heet)
Vulling en roux
- zes bosuien (zowel het wit als het groen in flinterdunne ringen gesneden)
- 60 ml reukloze olie (arachide- of zonnebloemolie)
- 34 gram bloem
Zo maak je het deeg voor de bosuipannenkoeken
Doe alles behalve het water in een kom en meng door elkaar. Doe vervolgens het water erbij en roer het door elkaar met een garde. Door heet water te gebruiken wordt je deeg gladder. Stap nu over van de garde naar je handen en kneed alles een paar minuten totdat je een glad deeg hebt. Als in er plakt niets meer aan je handen.
Laat het deeg vervolgens tenminste een uur rusten in een kom dat je afdekt met huishoudfolie of een schone theedoek.
Maak nu de roux voor de scallion pancakes
Verhit in een (steel)pannetje terwijl je continu roert de olie en het 34 gram bloem een paar minuten totdat de bloem niet meer rauw is. Neem vervolgens het pannetje met roux van het vuur en laat het afkoelen.
Tijd om de pannenkoeken te rollen!
Pak het deeg en snijd het in vier evengrote stukken en rol er vier balletjes van. Pak één stuk en leg de rest terug in de kom en dek het af met het folie of de theedoek. Druk het balletje plat en rol het met een deegroller tot een plat stuk deeg van ongeveer 2 millimeter dikte. Hoe dunner hoe beter. Smeer er vervolgens een dun laagje roux gelijkmatig overheen en daarna flink wat bosui. Rol de pannenkoek daarna heel erg strak op. Druk de uiteinden dicht en rol de uiteinden naar elkaar toe. Als je de uiteinden bij elkaar hebt stapel je ze op en druk je alles tot platte bal. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
Rol de bal vervolgens met een deegroller uit tot een dunne pannenkoek.
Bak nu de pannenkoek
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de scallion pancakes goudbruin en krokant. Ongeveer vier minuten per kant.
Snijd de pannenkoeken in partjes en serveer met chilisaus (bijvoorbeeld Eagle saus).
Ook interessant:
- Ik proefde de veelzijdigheid van rum en nu ben ik verslaafd
- Tula Amsterdam nieuwe all day Mexican cantina van de mensen achter Coba Taqueria
- Wijnbar CAFÉ à Côté is het jongere zusje van Petit Péché en CAFÉ Beurre
- Cosmo Tacos Amsterdam nieuwe taco pop-up in Amsterdam Noord van oud-chef Coba Taqueria
- Bureau Wijn Noord nieuwe wijnwinkel, kaaswinkel en koffiebar op het NDSM
Tags: recept scallion pancakes | zelf bosui pannenkoeken maken