Is dit de meest Instagrammable kerstbrunch ooit?

Ok, het is nog lang geen Kerstmis, maar gisteren leek Kerst even heel erg dichtbij.

Want ik kreeg een tasty preview van de Festive brunch in Goldfinch Brasserie. Je weet wel die prachtige brasserie in het Waldorf Astoria Hotel Amsterdam waar je uitkijkt over hun binnentuin.

De kerstliedjes staan op en we krijgen een feestelijk drankje. The Christmas spirit zit er goed in en deze Kerstfreak houd er wel van! Zo gezellig!

Festive Kerstbrunch time

Michelinchef Sidney Schutte en patisserie-chef Vipin Charly zijn meesters in het maken van eetbare kunstwerken. Als je weleens hun afternoon tea hebt meegemaakt, dan weet je dat hun culinaire creaties vaak té mooi zijn om op te eten. En ook deze feestelijke middag worden we getrakteerd op te schattige en smakelijke Kerstgerechtjes.

We trappen af met een garnalen sneeuwman.

Kerstbrunch 2019 bij Waldorf Astoria Amsterdam

Hoe cute is dit kleine sneeuwmannetje gemaakt van luchtige tarwedeegbolletjes? ‘Eigenlijk moet je het samen breken en opeten als krokante salade,’ aldus chef Schutte. Ok, dus eigenlijk gewoon een mep op het kopje en zijn lijfje geven en de krokante bolletjes samen met de kokos en salade van augurk, baharat en grijze garnalen opeten.

Ik voelde me even heel gemeen, maar het was iedere hap meer dan waard.

Daarna volgt een Truffle Benedict met een hazelnoot Hollandaise, spinazie en zwarte truffel op een toasty brioche. Schandalig goed.

Buikspek Kerstbrunch Goldfinch Brasserie Waldorf Astoria Amsterdam hotel
Buikspek

Het hoofdgerecht is een fantastisch bereide crispy buikspek met gemarineerde bietjes en aangemaakte frisee salade. Het mooie aan deze pork belly is dat de smaken tot in de kern van het vlees is getrokken en dat dus iedere hap grandioos is. Heerlijk zoet en een tikkie zout. Ik heb in mijn leven al tig buikspekken gehad, maar dit is één van de beste die ik ooit gegeten heb. En dan samen met die zoetzure bietjes en frisse sla is het helemaal af.

Vegetarisch gerecht Kerstbrunch Goldfinch Brasserie bij Waldorf Astoria Hotel Amsterdam Centrum
Vega’s krijgen dit kunstig gerechtje ipv de buikspek

Ik heb geen hap gehad van het vegetarisch gerecht, maar hij was zo machtig prachtig dan ik er wel een foto van moest maken. En dat vind ik zo tof aan Goldfinch Brasserie. Vegetariërs zullen hier nooit het gevoel krijgen dat ze een compensatie dish krijgen. Zo van oh we moeten een vegagerecht op tafel toveren, nou dan halen we gewoon dat vleesje weg en vervangen we het door een veggie. Nee chef Schutte creëert fantastische gerechten voor vega’s waar je menig carnivoor groen van jaloezie laat zien.

Kerstbrunch 2019 waar te eten met Kerst
Flammkuchen

Gang vier is een flammkuchen met kreeft en chorizo op z’n okonomiyaki: met curry, Japanse kewpie mayonaise en katsuobushi. Dit is één en al umami. Zo fijn!

Het mooiste dessert ooit

En dan wat mij betreft het knapste gerecht van het stel. Hiermee scoor je likes op Instagram. Dit kerstboompje is een choco traktatie. Gemaakt van 64% Manjari chocolade. Het mini boompje bestaat uit een crémeux van de single origin chocolade, in de kern een crème van mandarijn en verse zest van mandarijn, ganache van Manjari, chocolademousse en het groen is een spray van gekleurde chocolade. Wauwie zo mooi. Wederom te mooi om te eten. Ok bijna dan. Lepel erin en genieten!

Kerstboom kerstmis brunch bij Waldorf Astoria Amsterdam

Komt het je niet uit om te brunchen tijdens de Kerst? Je kunt ook een tafel reserveren voor het Kerstdiner of Nieuwjaarsdiner bij Goldfinch Brasserie of restaurant Spectrum**. Of ga feestelijke cocktails nippen bij de Vault Bar of trakteer jezelf op een Festive Treatment bij hun waanzinnige Guerlain Spa.

Bekijk de Festive brochure van Waldorf Astoria Amsterdam

Goldfinch Brasserie
Herengracht 542-556
Amsterdam Centrum
Kerst in Amsterdam

[mapsmarker marker=”144″]

Tags: waar te eten met Kerst? | waar kun je uit eten in Amsterdam met Kerst? | Kerstmis 2019 | Kerstbrunch in Amsterdam | Kerstdiner 2019 | kerstmis brunch van chef Sidney Schutte

Translate»
Lees vorig bericht:
Karavaan Amsterdam nieuw cafe Kwakersplein Amsterdam van 3WO
Karavaan Amsterdam nieuwe zaak van De Drie Wijzen uit Oost op een van de tofste hoekjes in West

Karavaan Amsterdam is een eetcafe in Amsterdam West waar ik naar uitkijk. Lees verder

Sluiten