Koh Yao Noi het enigszins onontdekte Thaise eiland

Een stukje (redelijk) onontdekt Thailand vinden is best een flink opgave. Het Aziatische land heeft prachtige eilanden en gruwelijk mooie stranden en dat is zeker geen groot geheim. Tel daarbij op het geweldige eten en de lieve mensen en je hebt een erg toeristische vakantiebestemming te pakken. Maar gelukkig zijn er toch nog wat gebieden in Thailand waar je toeristen om de één of andere reden niet zoveel vindt. Neem bijvoorbeeld het eiland Koh Yao Noi in het zuiden van Thailand. Het eiland wordt overschaduwd door de uit de film The Beach bekende Koh Phi Phi en de veler malen makkelijker te bereiken Krabi en Phuket. Om Krabi of Phuket te bereiken hoef je geen boot te pakken, maar voor het eiland Koh Yao Noi moet je even op de boot hoppen. Een korte boottocht met een speedbootje verder en je treft een eiland aan waar je één van de weinige toeristen bent.

Privéstrand op Koh Yao Noi

Grote pré aan de beperkte toeristentoevoer is dat je als je geluk hebt een strand de hele middag voor jezelf hebt. Één van de stranden die je voor jezelf kunt hebben is Little Long Beach. Je komt er het makkelijkste met een scooter of fiets en eenmaal aangekomen tref je dit aan:

Verborgen strand Koh Yao Noi

Hoelang dit strand nog zo stil en rustig blijft is de vraag. Blijkbaar heeft een grote pief al zijn oog laten vallen op dit stukje ongerepte strand en wil hij er een resort uit de grond stampen. Eeuwige zonde.

Het nadeel van een verlaten strandje is dat een strandtentje vinden die wat te eten of te drinken heeft niet altijd makkelijk is. Vooral als je ook nog eens in het laagseizoen gaat. Maar wat mij betreft betekent dit zelf veel water meenemen en een scootertje huren zodat je naar een eettentje kunt tuffen of het geluk hebben dat er een standje is met kokosnoten en iets kleins te knabbelen.

Touren over het eiland

Koh Yao Noi is geen groot eiland, je kunt dus prima een fiets of scooter huren om het eiland over te crossen en op onderzoek uit te gaan. Zo leer je in een korte tijd het hele eiland kennen. Het verbaast mij iedere keer weer hoe jong de Thaise bevolking al op de scooter rondsjeest. Ik zweer dat sommige bestuurders niet veel ouder zijn dan acht jaar. Ook zijn Thaise mensen supercreatief in zoveel mogelijk mensen op één voertuig krijgen.

Maak een pitstop bij een kokosnotenboerderij of geniet van het uitzicht, er is genoeg te zien op Koh Yao Noi. En struin ook even over de markt. Je vindt de marktkraampjes in het ‘centrum’ van het eiland. Kun je gelijk wat vers fruit inslaan.

Koh Yao Noi

Eten op het eiland

Op Koh Yao Noi zitten best wat eetplekjes. Sommige zitten best verstopt, dus je moet er even net wat meer moeite voor doen om ze te vinden. Maar je krijgt er dan meestal wel iets cools zoals een waanzinnige zonsondergang of prachtig uitzicht voor terug.  Dit waren onze favoriete eetspots op Koh Yao Noi.

Chaba Café.
Één van de dingen die ik niet had verwacht op Koh Yao Noi aan te treffen is een vegan tentje. Bij Chaba Café scoor je een lean and mean vegan coconut milkshake. Soms droom ik er nog van. Maar je kunt er ook heerlijke salades en een vegan burger scoren. Deze spot heeft een heerlijke laidback island vibe.

Meest verborgen restaurant op Koh Yao Noi

Wij hoorden van The Island Hideout toen we aan het ontbijten waren bij Faye’s Kitchen. ‘Kennen jullie Hideout al?’ werd ons gevraagd? Het was hun nieuwste locatie hoog in de bergen. Een soort van giga boomhut met infiniti pool en hangmatten en een waanzinnig uitzicht. Wij gingen er met de scooter heen, bleven half hangen in de modder en werden lek gestoken (neem Deet mee!) tijdens de klim, maar eenmaal boven vergaten we de tocht ernaar toe. Wauw wat een vredig plekje is dit. We hebben er een lekker curry gegeten, gezwommen en gechilld in een hangmat.

The Hideout Koh Yao Noi

En je kunt hier ook overnachten. Stel je voor hier wakker worden. Te gek gewoon.

The Hideout hotel Koh Yao Noi Thailand

Meer info over overnachten bij The Island Hideout

Beste sunset op Koh Yao Noi

Je hebt op eilanden altijd van die beste plekken om de zonsondergang te kijken. Op Koh Yao Noi zijn dat Sunset Good View en Rice Paddy Viewpoint. Bij beide plekken kun je ook nog eens lekker eten en word je supervriendelijk bediend. Bij Sunset Good View at ik een onwaarschijnlijk lekkere banana blossom salade en bij Rice Paddy aten we een heerlijke black chili crab. Rice Paddy Viewpoint ligt op de berg, dus je moet er even voor klimmen (met de scooter) om er te komen.

Beste vis van het eiland

Pradu Seafood is allesbehalve fancy. Het is zo’n restaurant waar de tv aanstaat en hun kinderen nog even hun laatste programma mogen kijken voordat ze naar bed gaan. Het restaurant op houten palen zit aan het begin van de pier en de mensen die het runnen zijn te lief voor woorden en ze weten hier wel raad met vis en zeevruchten. We aten hier een geweldige krab met zwarte pepersaus en een geweldige tom yam kung.

Dit is echt zo’n plek waar de locals zelf ook komen voor een foodfest. Terwijl je op je maaltje wacht, loop ook even naar het einde van de pier dan word je namelijk beloond met dit uitzicht.

Koh Yao Noi Thailand Island vacation

Waar te slapen op Koh Yao Noi?

Er zijn verschillende hotels en resorts te vinden op Koh Yao Noi. Je vindt er high end luxe resorts, maar ook wat vriendelijker geprijsde hotels in het centrum. Hieronder een paar goede opties voor een hotel op het Thaise eiland.

Super de luxe hotels op Koh Yao Noi

Koyao Island Resort is zo’n resort waar ze alles eraan doen om ervoor te zorgen dat je nog maar één ding kunt doen: relaxen. Het resort heeft luxe en mooi ingerichte bungalows, een privé zwembad en een eigen strand. De ligstoelen zijn supercomfy en staan verspreid over het ruime terrein zodat je lekker veel privacy hebt tijdens het zonnebaden. Ze hebben ook een restaurant waar je prima kunt eten.

Meer info over Koyao Island Resort

Koyao Island Resort Koh Yao Noi

Cape Kudu Hotel

Jetset life to the max als je aan het zwembad van Cape Kudu Hotel aan het loungen bent. Het zwembad heeft alle luxe die het strand waar je op uit kijkt niet heeft. Ligzakken, een ober die je drankjes brengt, een douche, toiletten, gratis snacks en parasols. Het is bijzonder fijn vertoeven hier, dus dat deden wij ook bijna iedere dag. In het restaurant kun je voor toeristische prijzen wat eten en het eten is best prima. Ik vond hun kao soi kai best wel goed.

Meer info over Cape Kudu Hotel

Cape Kudu Hotel Koh Yao Noi

Budget hotel Koh Yao Noi

The Simple Hotel is een nieuw hotel en ligt in het centrum van het eiland. Je slaapt in de coole betonnen huisjes die supermodern en funky zijn ingericht. Chillen kan op het grasveld en je vindt de receptie in het glazen huisje. Ook is het personeel bijzonder behulpzaam en vriendelijk. Dikke bonus, slapen bij The Simple is een stuk voordeliger dan bij een van de resorts.

The Simple

The Simple Hotel Koh Yao Noi

Meer info over The Simple

Of zoek hieronder zelf naar een beschikbare accomodatie op Koh Yao NoiBooking.com

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Watergang Tim van Grootheest
Chef en maître Xampanyeria Centra openen restaurant Watergang

De jury van de Foodbloggers Awards verkoos Xampanyeria Centra afgelopen zomer tot Beste Casual Restaurant Lees verder

Sluiten