Chef en maître Xampanyeria Centra openen restaurant Watergang

De jury van de Foodbloggers Awards verkoos Xampanyeria Centra afgelopen zomer tot Beste Casual Restaurant van 2018. Je vindt de eerste cavabar van Amsterdam midden op de Wallen, een culinaire verademing tussen alle fastfoodspots in de Rosse Buurt. Aan het roer van de witte brigade stond Tim van Grootheest, ja stond want de chef gaat een eigen zaak beginnen. Samen met maître Mo Schuttel en sous-chef Mattijs Pasman. Mo en Tim ontmoetten elkaar bij Xampanyeria en Mattijs en Tim stonden samen in pannen te roeren bij Bord’Eau (in de tijd dat Richard van Oostenbrugge er nog chef was). Via via stuitten ze op een te gek pand op de Weteringstraat en Tim en Mo besloten, wederom met Hotmamahot als partner, hier Restaurant Watergang te openen.

Restaurant Watergang casual fine dining spot

Hotmamahot had natuurlijk al Dum Dum Palace. Een te gekke laid back tent waar je een lekker patatje rendang of dim sum kon scoren. Bij Pompet in het Noorderbos kun je Franse gerechten eten en bij Klaproos (ja ook die is van Hotmamahot) hap je een pizza. Bij Restaurant Watergang tillen ze het op culinair vlak naar een iets hoger niveau. Chef Van Grootheest heeft nou eenmaal vijf jaar bij een sterrenzaak gewerkt en bij Watergang gaan we dat dus terugzien en proeven. “Ik kijk er echt naar uit om weer met Mattijs te werken,” aldus Tim. De mannen werkten samen dus in Hotel l’Europe. Daarna gingen ze ieder hun eigen weg. Pasman dook de keuken van De Kas in, maar nu gaan ze dus weer samen mooie dingen creëren in de keuken van Restaurant Watergang.

Proefkoken

Begin van dit jaar zou de datum van opening van dit nieuwe restaurant op de Weteringstraat moeten zijn als alles meezit. “We zijn nu flink aan het proefkoken.” Ik wilde uiteraard van Tim weten wat dan zoal uit zijn experimenten komt en hij noemt een paar van de á la carte gerechten: “Ik ben nu bezig met een paar prachtige vegagerechten,” vertelt hij enthousiast. “Knolselderij met een vegetarische uienjus. Als je de uien zo bakt dat ze zwartgeblakerd zijn krijg je zo’n mooie smaak. Verder heb ik een fantastische knolcrème en gefrituurde cavolo nero. Het is echt geweldig.” De chef:”Maar niet alleen vega hoor. Verder ook aardappelpuree met een huisgemaakte worst en jus.” Pfff, mag ik voorproeven haha. “Ook krijgen we een te gek dessert. Een mokkaparfait. Dit is een ode aan La Cacerola, het restaurant dat hier voorheen zat. Dat zat er al jaren en blijkbaar hadden zijn in de jaren ’50 een mokkadessert waarvoor de mensen steeds weer terugkwamen. Ons dessert is iets anders, het bevat mokka, chocolade, een meringue van koffie en mascarpone.”

Je kunt bij Restaurant Watergang voor een vijfgangenmenu gaan. De kaart wisselt iedere maand, dus genoeg reden om te blijven terugkomen. En ook á la carte is dus een optie. “Hierop komen een paar gerechten die we het hele jaar door serveren die we kunnen blijven doorontwikkelen en onze signatuur dishes worden.” Een goede prijs-kwaliteit-verhouding vindt de chef belangrijk, dus dat is ook waar Watergang voor zal staan.

Binnen is er ruimte voor 40 gasten. De inrichting wordt gedaan in een stijl die dicht bij hunzelf ligt. “Het is nu best een donkere ruimte. Dus het eerste dat we gaan doen is het lichter maken. Er ligt nu een stenen vloer in, die is zo gaaf. Je weet wel zo’n ouderwetse. Die blijft gewoon.”

Wow dit klinkt allemaal zo gruwelijk goed. Ik kan niet wachten tot dat Restaurant Watergang open gaat. Hopelijk dus ergens begin 2019. Yes!

NB. Watergang is een ander woord voor Wetering. En het restaurant ligt aan de Weteringstraat, dussss.

Restaurant Watergang
Weteringstraat 41
Amsterdam Centrum
Diner

Openingstijden:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”112″]

Tags: Hotmamahot opent restaurant op de Weteringstraat in Amsterdam Centrum | team achter Dum Dum Palace, Xampanyeria Centra en Pompet opent restaurant in Amsterdam Centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Gebrouwen door Vrouwen Bar
Gebrouwen door Vrouwen opent een bar in Amsterdam West

Deze twee stoere vrouwen brouwen al jaren bier en dat doen ze blijkbaar nogal goed Lees verder

Sluiten