Dit nieuwe ramenrestaurant in Delft is zeker een bezoek waard

Reizen voor eten? Jazeker wel voor een goede kom met ramen! Dus toen ik hoorde dat er een nieuw ramenrestaurant was geopend in Delft tufte ik in mijn autootje richting Delft Centrum met als bestemming Ramen Nikkou.

Ramen Nikkou Japans restaurant in Delft

Ramen Nikkou wordt gerund door Koji Nishikawa San en zijn vrouw. Samen staan ze in de keuken van het smalle no table zaakje. Ze zijn speciaal vanuit Japan naar Nederland gekomen om dit ramenrestaurant op te zetten en chef Koji heeft blijkbaar in Japan al een prijs voor zijn ramenkookkunsten gekregen. Aan de gracht ergens in het centrum van Delft (Oosteinde) tref je dit minimalistisch ingericht restaurant. De keuken bevindt zich achterin de zaak en alle gasten zitten om de open keuken heen te wachten op hun bowl of ramen of te slurpen van hun ramen.

Ramen Nikkou Delft restaurant nieuw

Wij moeten even wachten als we op een vrijdagmiddag aankomen tijdens lunchtijd. Er is plek voor negen man en alle krukken zijn bezet, maar na slechts een paar minuten wachten kunnen we al plaatsnemen aan de keukenbar. Eenmaal neergestreken kun je kiezen uit vier verschillende soorten ramen: soyu ramen (tare van sojasaus), shio ramen (tare van zout), toripaitan ramen (een romige kippen ramen) of een tsukemen (dipping noodle). Bij de eerste twee ramensoorten kies je vervolgens of je een varkensbouillon, kippenbouillon of visbouillon als basis wilt. Natuurlijk kun je extra toppings bestellen en evt nog sides zoals edamamebonen of een onigiri (rijsttorentje gevuld met de smaak van de dag).

Terwijl mijn ramen wordt klaargemaakt kijk ik hoe chef Koji de noedels met zijn handen in het kokende water gooit, met stokjes losroert en vervolgens er met een grote roerspaan weer uit vist. Meestal worden de noedels in een netje in het kokende water gehangen en als ze klaar zijn er weer uit gevist, maar chef Koji doet het op deze manier. Straks kan ik proeven wat voor uitwerking deze ramenkooktechniek heeft op mijn noedels.

Nikkou Ramen huisgemaakte noedels Delft

Ramen Nikkou zelfgemaakte ramennoedels Delft

Huisgemaakte noedels

De noedels bij Nikkou Ramen worden vers gemaakt. Verscholen in een hoekje onder een groot zeil staat de noedelmachine.

Ramennoedels machine Ramen Nikkou Delft Ramenrestaurant dat zijn eigen noedels maakt Ramen Nikkou Delft

En dit zijn ze dan, de vers gemaakte noedels van Ramen Nikkou.

ramennoedels huisgemaakt Nikkou Ramen Delft

Noedels maken, toppings voor bereiden, alles gaat in een rap tempo. Met een enorme focus en precisie wordt iedere kom getopt door de chef. Ik krijg steeds meer trek in ramen. Mjam!

Ramen Nikkou chef Koji Nishikawa Japans

En daar is mijn kom ramen met romige kippenbouillon.

De noedels zijn relatief dik en hebben een fijne bite. De bouillon heeft een mooie brede smaak. Hij is heerlijk romig en comforting. En de kip char siu is supermals.

Ramen Nikkou Delft restaurant JapansEn naast mij wordt er lekker geslurpt van een soyu ramen.
Ramen Nikkou Delft Japan Japans restaurant

Het fijne aan mijn ramen is dat ondanks dat hij van een romige kippenbouillon is gemaakt niet zo zwaar op de maag is. Ik heb nog ruimte voor een onigiri. Die bestel ik bij de vrouw van de chef. Even heeft ze paniek in haar ogen en overlegt in het Japans met haar man. Ik vraag mijn lunchdate die vloeiend Japans kan wat er wordt gezegd. Blijkbaar is de onigiri nog niet klaar en moet ze het rijstpakketje nog maken. Dus of ik het erg vindt dat ze nu ter plekke mijn onigiri bereid. Dit zal wel iets Japans zijn dat ze zich verontschuldigd dat ik het geluk heb dat mijn snack kraakvers is. Maar natuurlijk. En pal voor mijn neus vouwt ze de onigiri met bonito en soja (tonijn en soja dus).

En dit is mijn onigiri. Hij is prachtig en heerlijk.

Ramen Nikkou onigiri

Ramen Nikkou is de reis naar Delft meer dan waard. Het feit dat je met z’n allen om de open keuken zit vind ik al een topervaring en Koji en zijn vrouw zijn zo lief. En niet geheel onbelangrijk, de ramen en de onigiri zijn echt heel erg fijn. Dus dat wordt binnenkort weer op naar Delft!

Ramen Nikkou
Oosteinde 199
Delft Centrum
Lunch (alleen donderdag en zaterdag) | diner

Openingstijden Nikkou:
Maandag gesloten
Dinsdag en woensdag van 17.00 uur tot 21.00 uur
Donderdag van 12.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 21.00 uur
Vrijdag van 17.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 21.00 uur

[mapsmarker marker=”121″]

Tags: ramenrestaurant Delft | ramen eten in Delft | waar kun je in Delft Japanse noedels eten? | ramenrestaurant dat zijn eigen noedels maakt | ramennoedels | ramenmachine | zelfgemaakte ramennoedels

Translate»
Lees vorig bericht:
Koh Yao Noi Hideout Thailand
Koh Yao Noi het enigszins onontdekte Thaise eiland

Een stukje (redelijk) onontdekt Thailand vinden is best een flink opgave. Lees verder

Sluiten