KOMA HOUSE nieuwe Asian foodspot in Oost

Er komt een nieuwe Asian foodspot op het Krugerplein in Amsterdam Oost.

En dat is goed nieuws voor Asian food lovers die in Oost wonen. KOMA HOUSE is het bedenksel van Kiet Hoang. Toen ik hoorde over KOMA HOUSE heb ik contact opgenomen met Kiet. Hoang (26) is geboren en getogen in Nederland (zodra ik dat hoor schakelen we het gesprek over van Engels naar Nederlands haha). Zowel zijn vader als zijn moeder komen uit Vietnam. Zijn vader komt uit het bergdeel in het zuiden en zijn moeder komt uit het kustgebied in het noorden (Hai Phong).

KOMA HOUSE in Amsterdam Oost

Je kunt dus wel zeggen dat Vietnamees eten Kiet met de phòlepel is ingegoten. Ook is het ondernemen voor hem niet iets nieuws. Hiervoor had hij de Vietnamese foodspot FRNZY in de Pijp. En nu opent hij dus KOMA HOUSE op het Krugerplein in Amsterdam Oost. Op het plekje waar voorheen ClubKoffie en daarna VattenRamen Express zat. Hoang wilde heel erg graag een plek vinden waar hij midden in een wijk zou zitten, zo kan zijn restaurant een verbindende functie hebben voor mensen in de buurt. Daarnaast vindt hij het rauwe van het Krugerplein ontzettend cool. Hij wilde niet op een a-locatie komen te zitten waar hij gedwongen wordt om zijn gerechten voor de hoofdprijs te moeten serveren. En dat kan op deze plek. Kiet gaat zelf in de keuken staan en zal eten koken waar hij zelf heel erg blij van wordt. De autodidact chef heeft geen boodschap aan wat de trend is of wat het commercieel gezien goed doet. Nee je eet hier de dingen waar hij de meeste lol uit haalt bij de bereiding. De basis van de gerechten zal Vietnamees zijn, maar verwacht hier geen authentieke Vietnamese gerechten. Eerder vind je er Aziatische gerechten met hier en daar een hang naar de Vietnamese keuken. Over welke van je gerechten ben je zo enthousiast dat je niet kunt wachten het te serveren aan je gasten? Wil ik van hem weten. ‘Mijn zelfgemaakte sojamelk,’ aldus Hoang. Daar ben ik ook wel benieuwd naar!

Platform voor food createurs

Kiet vindt het ook te gek om anderen de kans te geven zijn keuken te gebruiken. Hij heeft zelf geen kokslopleiding gevolgd, maar heeft een enorme passie voor koken. En hij wil soortgelijke gepassioneerde koks de kans geven om bij of met hem te koken. ‘Het moet geen pop-up idee worden,’ zegt hij er nog bij.

KOMA HOUSE Amsterdam Oost

Het menu van KOMA HOUSE

In het begin kun je bij KOMA HOUSE de volgende gerechten verwachten: Vietnamese sandwiches (bánh mì), Vietnamese rijstvermicelli noedels met gegrild vlees of tofu8 en een rijst bowl. Later willen ze ook graag huisgemaakt gestoomde bapao’s, verse springrolls en noedelsoepjes serveren.

Dus zeker niet alleen maar phò. Ook is Kiet heel erg enthousiast over de bánh mì cha ca. Een sandwich met gefrituurde pangasius vispasta. Hij eet deze altijd als hij in Vietnam is en hij kan niet wachten om deze te serveren bij KOMA HOUSE.

Verder kun je overigens ook bij KOMA HOUSE terecht voor huisgemaakte drankjes. Wat dacht je van Vietnamese salted preserved lime lemonade of een Vietnamese egg coffee? Ook heeft a speciale milkshake ontwikkeld op basis van soajemelk met vanille, witte chocolade en roomkaas. Daar ben ik best wel benieuwd naar.

De opening van KOMA HOUSE op het Krugerplein staat gepland op ergens in mei. Ik kan in ieder geval niet wachten op de opening van deze nieuwe Asian food spot. Vooral omdat ze ook een te gek terras krijgen. Dat wordt Aziatisch eten in het zonnetje!

KOMA HOUSE
Krugerplein 2
Amsterdam Oost
Lunch | diner | koffie | terras

Openingstijden:
Volgen snel

Foto credits: KOMA HOUSE

[mapsmarker marker=”157″]

Tags: Vietnamees eten in Amsterdam Oost | nieuw Vietnamees restaurant in Amsterdam Oost | Vietnamees restaurant op het Krugerplein in Amsterdam Oost | verse Vietnamese springrolls | Vietnamees restaurant met terras

Translate»
Lees vorig bericht:
The Gaia Restaurant Amsterdam Rembrandtplein
Uit eten op het Rembrandtplein doe je bij The Gaia (permanent gesloten)

Dit nieuwe restaurant is dé perfecte plek om je weekend in te luiden. Lees verder

Sluiten