Uit eten op het Rembrandtplein doe je bij The Gaia (permanent gesloten)

Dit nieuwe restaurant is dé perfecte plek om je weekend in te luiden.

The Gaia is het nieuwe restaurant van Ferry van Houten.

Update juli 2019: The Gaia is permanent gesloten.

Hij heeft onder andere restaurant Het Bosch aan de Nieuwe Meer. Ik heb in het verleden een paar keer bij Het Bosch gegeten en ik was er weg van. En nu heeft hij The Gaia geopend. Deze nieuwe spot bevindt zich aan het Rembrandtplein. Het is even zoeken naar de ingang want die zit naast het NH Hotel, maar eenmaal aangekomen bij de entree is het gelijk feest. De portier is er zo eentje waar je vanzelf een lach op je gezicht van krijgt. Hij heeft duidelijk zin in vanavond en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Eenmaal binnen heerst dezelfde vrolijke sfeer. De ruimte is schaars verlicht en wat opvalt is de grote sierlijke bar. Het lijkt me dan ook te gek om eerst even een drankje bij de bar te doen voordat ik aan tafel ga. Binnen een mum van tijd hebben we een glaasje bubbels voor onze neus. Na een tijdje komt de vriendelijke serveerster terug. ‘Zal ik wat pata negra voor jullie op tafel zetten? Is wel zo lekker.’ Een eveneens goedlachse ober komt het vervolgens brengen. Ze weten hier duidelijk hoe ze hun gasten het naar de zin moeten maken.

Optocht van mooi opgemaakte bordjes

Even later besluiten we toch maar naar onze tafel te gaan en te beginnen aan ons diner.

Bij The Gaia serveren ze gerechten met hier en daar een Asian twist. We laten ons graag verrassen met het tasting menu. En dat is wat er vervolgens gedurende de avond voorbij komt:

Curry met Marokkaans brood

Wow van dit heerlijke fluffy brood zou ik er wel tien lusten. Het is zo mooi zacht en dipt heerlijk in de curry.

Yin yang van makreel en tonijn. Met kokos.

Ook de duo van makreel en tonijn eet bijzonder goed weg.

Langoustine met een crème van pompoen, schuim van harira en warme tomaat

Vervolgens krijgen we de langoustine met een pompoencrème, een schuim van harira en een plak tomaat. De langoustine is mooi gegaard en zo mooi van smaak. Eigenlijk hoeft van mij de rest niet zo, dus dat laat ik ook links liggen en ik snoep de rest van de langoustine solo.

Pekingeend met eendenlever en ponzu

Het volgende gerecht is mijn favoriet van de avond. De eendenborst is perfect rosé en de eendenlever complimenteert de smaak zo mooi. Echt een geweldig gerecht.

Kalfswang, kalfslende, een crème van aubergine, aardappel en jus van kalf

Ook de kalfsduo is te gek. Het vlees is wederom mooi gegaard en er is lekker genoeg jus om het vlees in te dopen.

Hoe kunstig is dit dessert?

Wat een heerlijke avond. The Gaia is een goede toevoeging aan het aanbod van restaurants op het Rembrandtplein. De bediening is attent en snel en de gerechten die ze op de kaart hebben staan zij spannend en verrassend. Ook leuk, ze schenken bijzondere wijnen uit de nieuwe wereld. Zo kwam er een Zinfandel (primitivo) uit de Nappa Valley uit de Verenigde Staten voorbij en en Chardonnay uit Marokko.

Oh en als je nog even wilt blijven hangen om een dansje te doen, dat kan ook. Want er staat op sommige avonden een DJ te draaien zodat je je alvast kunt opwarmen voor je volgende (dans)bestemming.

The Gaia
Rembrandtplein 26
Amsterdam Centrum
Lunch | borrel | diner | dansje wagen

Openingstijden The Gaia:
Maandag tot en met zondag van 11.00 uur tot 23.00 uur

[mapsmarker marker=”155″]

Tags: Ferry van Houten opent The Gaia in Amsterdam Centrum | restaurant Rembrandtplein Amsterdam | nieuw restaurant in Amsterdam Centrum | uit eten op het Rembrandtplein | waar kun je goed eten in de buurt van het Rembrandtplein?

Translate»
Lees vorig bericht:
Chef Alex Haupt Netflix
Je eigen restaurant openen. Een droom of toch niet?

Ik liep een dagje mee met Alex Haupt, chef en eigenaar van 101 Gowrie en zocht het uit. Lees verder

Sluiten