Cantinetta, nieuwe Italiaanse hotspot op de De Clercqstraat

Waar vroeger restaurant Blanko zat aan de de Clercqstraat zit sindskort Italiaans restaurant Cantinetta. Een fijn Italiaans restaurant met een knus huiskamersfeertje. Bij binnenkomst voelt het gelijk gezellig en vertrouwd. Dit komt niet alleen door de warme inrichting, maar ook door de vriendelijke bediening. Op de kaart van restaurant Cantinetta staan verse mini pizzapunten, salades en huisgemaakte pasta’s.

Italiaans restaurant Cantinetta in Amsterdam Oud-West

Fan zijn we van het concept van Cantinetta waarbij je bij de huiswijnfles betaalt voor wat je drinkt. En de huiswijn is fijn, dus de fles is snel op. Over het eten van Cantinetta zijn we ook te spreken. Vooral de pasta cabonara is favoriet (ze gebruiken geen room, maar ei!). Opvallend is met name hoe de bediening erg alert is en constant meedenkt (we willen alles delen en direct staan er drie extra borden op tafel).

Italiaans restaurant Cantinetta in Amsterdam Oud-West

Leuk detail, om de opening van Cantinetta te kunnen realiseren hebben ze een crowd funding party georganiseerd. De financierders hebben een mooi plekje op de muur gekregen.
Na onderzoek bij andere gasten over het beste dessert kiezen we voor de chocoladetaart met drie vorkjes. Een mooie afsluiting van een topavond bij Cantinetta.

Cantinetta
De Clercqstraat 105
Amsterdam Oud-West
www.cantinetta.nl

Restaurant Cantinetta is geopend op:
dinsdag tot donderdag van 18.00 uur tot 22.00 uur
vrijdag en zaterdag van 18.00 uur tot 23.00 uur

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Taartjes en broodjes bij De Laatste Kruimel
De laatste kruimel heeft de lekkerste taartjes van Amsterdam

Lunchtentje De Laatste Kruimel verdient de prijs 'meest verleidelijke etalage'. Tientallen quiches en zoete taarten staan uitgestald achter de grote...

Sluiten