La Fiorita nieuw Italiaans restaurant met chef die voorheen bij Toscanini kookte

De eigenaar van restaurant La Fiorita runt ook pizzarestaurant La Perla.

Tja met deze gegevens mag je eigenlijk wel verwachten dat we te maken hebben met een zaak waar we maar al te graag willen aanschuiven voor een goed Italiaans maaltijdje.

La Fiorita restaurant in oude Burger’s Patio

Wat overigens ook bijzonder is, is de locatie van La Fiorita. Dit nieuwe Italiaans restaurant komt in de oude Burger’s Patio. En deze laatstgenoemde horecazaak was toch wel een behoorlijke tijd een begrip in de Amsterdamse Jordaan. Al 33 jaar om precies te zijn. Ik was persoonlijk vooral fan van hun binnentuin. Ik heb daar op een warme zomerse avond zo waanzinnig fijn gegeten met mijn ouders. Maar Burger’s Patio ging dicht, besloten werd ook dat de binnentuin niet meer in gebruik zou worden genomen en het werd overgenomen door de eigenaar van pizzeria La Perla. Je weet wel die zaak op de Tweede Tuindwarsstraat waar je gruwelijk fijne pizza’s kunt happen. En een paar deuren verder komt dus Italiaan La Fiorita.

Toscanini en De School als ervaring

En zoals je hierboven al las. De chefkok van Italiaans restaurant La Fiorita stond hiervoor bij alom bekend Italiaans restaurant Toscanini in de keuken, maar hij heeft ook wat kookuren gespendeerd bij restaurant De School. Op het menu van La Fiorita komen moderne Italiaanse gerechten. En als je even door de Instagramfeed van dit nieuwe Italiaans restaurant op de Tuindwarsstraat scrollt dan zie je dat ze behoorlijk druk bezig zijn geweest met een facelift. De oude Burger’s Patio is niet meer terug te herkennen. La Fiorita krijgt een prachtig mooie houten vloer, gezellig Unox-worst-vormige leren banken, sierlijke lampen en een tweede verdieping. En hopelijk krijgt het zoals haar voorganger ook een paar tafeltjes op het trottoir waar je op zwoele avonden lekker buiten een Italiaans vorkje kunt prikken.

De verwachting was dat La Fiorita in februari van dit jaar open zou gaan, maar vooralsnog zijn de deuren nog gesloten. Maar gezien de foto’s die ze nu posten met het bijna-af-interieur zal het niet meer lang wachten zijn op de opening van deze nieuwe moderne Italiaan.

La Fiorita
Tweede Tuindwarsstraat 12
Amsterdam Centrum | De Jordaan
Diner

Openingstijden volgen snel

Foto: van de Instagrampagina van La Fiorita geplukt

[mapsmarker marker=”163″]

Tags: oud-chef restaurant Toscanini opent modern Italiaans restaurant La Fiorita in de Amsterdamse Jordaan | eigenaar pizzarestaurant La Perla opent een modern Italiaans restaurant | nieuw Italiaans restaurant in Amsterdam | Burger’s Patio wordt restaurant La Fiorita | Italiaans uit eten | Italiaanse restaurants Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
The Lion's Head brew bar Amsterdam
Waarom The Lion’s Head de leukste gastropub van Amsterdam is

Wauw wat is Lion's Head op de Van Woustraat toch een geweldige zaak. Lees verder

Sluiten