Vegan kaas walhalla in Amsterdam Oost

Hoe smaakt een vegan roquefort? Nou behoorlijk lekker kan ik je verklappen!

Mr & Mrs Watson vegan restaurant

Niet voor niets heeft vegan spot Mr & Mrs Watson eerder de Entree Award Next Generation 2017 gewonnen voor hun zaak. Oprichtsters Aleid Koopal en Kirsi Rautiainen runnen namelijk een zaak met gerechten van de toekomst zonder in te leveren op smaak en beleving. En een van hun grote trotsen zijn hun plantaardige kazen. Ik at vorige week een vegan roquefort en een plant based zachte kaas met Italiaanse kruiden en pistachenoten. Ze hebben overigens ook een vegan kaasfondue die inmiddels behoorlijk bekend is. En om hun vegan kaasassortiment nog meer te kunnen uitbreiden hebben ze een heuse foodtruck opgetuigd met vegan yummie stuff en zijn ze bezig met een heuse vegan kaasfabriekje in Diemen. Best wel tof!

En hun kazen zijn niet te versmaden. Zo’n mooie textuur en smaak. Zo knap.

Vegan lunch

Wij schoven aan voor een heus plant based lunch fest. Zo aten we een vegan reuben sandwich met bbq tempeh, gegrilde auberginesteak, zuurkool, tomaat en zoete chili-mayonaise. Verdere een roerei zonder ei met een gravad carrot (idd wortel á la gravad lax maar dan met wortel) en een cheese dip. En mijn favoriet was de faux chèvre très chic. Een salade met linzen, cashew geitenkaas, geroosterde wortel, ingelegde uit, kiempjes, peercompote, cranberries, gehakte amandel-zonnebloemcrunch, knapperige kappertjes en een goddelijke vinaigrette.

Ik ben geen veganist, ik ben zelfs geen vegetariër, maar ik vind concepten zoals Mr & Mrs Watson wel super. Supergoed dat ze het zo ontzettend makkelijk en leuk maken om duurzamer en bewuster te eten. Het inspireert mij in ieder geval om vaker eens vlees te laten staan en voor mooie groentegerechten te kiezen. Het is ook leuk om eens een rasechte carnivoor mee te nemen hier naartoe en laten zien en proeven wat er nog meer voor lekkers is zonder dat het gelijk stoffig of suf hoeft te zijn. Eet je wel vega(n) dan is dit toffe restaurant zeker helemaal fantastisch voor je.

Veganrestaurant Mr & Mrs Watson Amsterdam

Voor ons was het nogal vroeg voor wine o’clock. Is het wel tijd voor een druivensapje ofzo, bij Mr & Mrs Watson schenken ze ook wijntjes, cocktails en andere alcoholische versnaperingen. Yup vegan uit eten gaan wordt steeds leuker en leuker!

Mr & Mrs Watson
Linnaeuskade 3h
Amsterdam Oost
Lunch | borrel | diner

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 11.30 uur tot 23.00 uur

[mapsmarker marker=”164″]

Tags: veganrestaurant Amsterdam | vegan restaurant Amsterdam Oost | veganistisch uit eten in Amsterdam | vegetarisch restaurant Amsterdam Oost | plantaardige kazen eten | vegan kaasfondue Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
La Fiorita Italiaans restaurant Amsterdam Jordaan
La Fiorita nieuw Italiaans restaurant met chef die voorheen bij Toscanini kookte

De eigenaar van restaurant La Fiorita runt ook pizzarestaurant La Perla. Lees verder

Sluiten