Dit is hét sushi recept van de chef van Yamazato* in het Okura Hotel Amsterdam

Sushi is zo verschrikkelijk lekker, uiteraard heb ik het over goede sushi.

Gemaakt van mooie op smaak gebrachte Japanse plakkerige rijst, met prachtige bizar verse vis, met een likje (verse) wasabi en met liefde en kunde gevormd tot een hapklare bite. Eenmaal écht goede sushi gegeten te hebben wil je eigenlijk niets anders. En het is ook mogelijk om sushi zelf thuis te maken. Maar daarvoor moet je wel weten hoe je écht goede sushi nou precies maakt. Hoeveel rijst heb je nodig om sushi te maken? Hoe breng je de rijst op smaak? Hoe snijd je de vis voor sushi en hoe maak je de sushi?

Sushiles van een échte Michelin sushichef

Wie kan nou beter laten zien en vertellen hoe je écht Japanse sushi maakt als een uit Japan afkomstige sushichef? Precies. En laat ik nou heel toevallig de chef van sterrenzaak Yamazato in het Okura Hotel Amsterdam bereid gevonden te hebben om samen met mij sushi te maken en ook zijn befaamde sushi recept met mij (en dus ook met jou) te delen. Chef Masanori Tomikawa komt uit Tokio. Hij begon ooit in restaurant Yamazato in Tokio en kreeg de kans om te werken in de Amsterdamse vestiging. Dit was in 1983. Zijn harde werken werd beloond want in 2010 werd hij benoemd tot chef van restaurant Yamazato en restaurant Sazanka.

Sushi tutorial

In onderstaande video laat hij zien hoe je checkt of de vis vers is, laat hij zien hoe je de vis snijdt om later sushi van te maken, hoe je rijst kookt (en hoe je het op smaak brengt) en Tomikawa demonstreert ook hoe je de juiste techniek hanteert om de vis en de rijst te vormen tot de perfecte sushi. En daarbij hoort dus een hele gave techniek. Veel oefenen en je hebt het vast in de vingers.

Sushi op de juiste manier eten

Na al die arbeid gaan we samen aan tafel en laat hij zien hoe je sushi op de juiste manier eet. En nee dit is dus niet door wasabi in je sojasaus te mengen. Foei! Daar moeten we met z’n allen me ophouden. Hij laat zien hoe je de sushi met je handen eet en hoe je het met stokjes eet. Ook verklapt hij welke van deze twee methodes zijn persoonlijke favoriet is. Dus kijk vooral mee en maak zelf superverse sushi thuis!

Bekijk de video op YouTube of klik hieronder om de video op IGTV te bekijken.

Zie hieronder het resultaat van onze tutorial. Ik mocht de kleine sushikunstwerkjes ook opeten en ik kan je vertellen, het was goddelijk! Dus wil je ook een keertje hele hele fijne sushi eten, dan moet je zeker eens aanschuiven bij restaurant Yamazato in het Okura Hotel Amsterdam.

Sushi tutorial chef Yamazato Okura Hotel

Yamazato in het Okura Hotel
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam Zuid | De Pijp
Lunch | diner

Openingstijden Yamazato Amsterdam:
Maandag tot en met woensdag van 17.30 uur tot 21.30 uur
Donderdag en vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur en

Plan je route naar Yamazato

Ook interessant:

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Entrepot Amsterdam Oost
Rijsel, Entrepot en Binnen Visser doen pop-up bij Carré terras aan de Amstel

Wow dit is wel een pop-up die je deze zomer niet wilt missen. Nu de theaterbusiness stil ligt heeft Carré...

Sluiten