Hou je van kokos en hou je van yoghurt? Dan vind je dit recept voor zelfgemaakte yoghurt van kokosmelk vast erg lekker. De bereiding is niet moeilijk, je hebt alleen wat engelengeduld nodig.
Benodigdheden:
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel (lactosevrije) yoghurt
Zo maak je de kokosyoghurt:
De kokosmelk verwarmen
Verwarm de kokosmelk in een pannetje totdat het kookt. Zet het vuur uit en laat de kokosmelk afkoelen tot 40 graden. Gebruik een thermometer of je gevoel. 40 graden is lauwwarm.
De goede bacteriën laten werken
Om yoghurt te maken moet de kokosmelk omgezet worden in kokoszuur, hiervoor heb je een zogenaamde starter met goede bacteriën nodig. Dat is de schep yoghurt die je bij de kokosmelk doet. Om deze goede bacteriën hun werk goed te laten doen moet de kokosmelk met yoghurt ongeveer op 40 graden blijven. Hiervoor bestaan meerdere methodes:
- De kokosmelk met yoghurt in een thermoskan gieten en 24 uur laten staan.
- De kokosmelk met yoghurt in een glazen pot gieten en 8 uur in de oven zetten op 40 graden.
- De kokosmelk met yoghurt in een glazen pot voor twee dagen in de zon zetten.
De kokosyoghurt laten opstijven in de koelkast
Als de kokosyoghurt zurig ruikt, is het klaar om de koelkast in te gaan. Laat het een paar uurtjes opstijven tot een romige kokosyoghurt.
Opleuken en smullen maar
Roer rauwe cacao, gojibessen, gecrushte walnoten, mangostukjes of wat dan ook door je zelfgemaakte kokosyoghurt heen en smullen maar!