Wat te doen met superfood zoete aardappel

Wist je dat de zoete aardappel of bataat eigenlijk stiekem gewoon een superfood is? Je zou denken dat de zoete aardappel een direct familielid is van de gewone aardappel, maar de familiebanden zijn niet zo nauw. De bataat is een groente, een exotische vrucht die onder de grond groeit om precies te zijn (aldus Veggipedia).

Wat maakt zoete aardappel zo gezond?

Dit heeft alles te maken met de volgende eigenschappen van de zoete aardappel. De bataat bestaat uit complexe koolhydraten welke langzaam door het lichaam worden afgebroken. Dit brengt een langer voldaan gevoel met zich mee. De zoete aardappel heeft een lage glycemische index, zodat de suikers niet snel in vet worden omgezet door het lichaam.

Ook zit de zoete aardappel vol vezels en is het een vitaminebom. Daarnaast heeft deze exotische vrucht relatief weinig calorieën en bijna geen vetten. Al met al goede eigenschappen wat de zoete aardappel met recht een superfood maakt.

Recepten voor gezonde zoete aardappel

Nu je dit allemaal weet, weet ik wel wat jij vanavond op tafel tovert. Inderdaad een heerlijk gerecht met zoete aardappel! Hier wat inspiratie voor je superfood dish!

Maak bijvoorbeeld een heerlijk zomerse stamppot van zoete aardappel met een sappig worstje. Lekker met een Duits biertje.
Recept zomerse stamppot van zoete aardappel

Of schuif de zoete aardappel in reepjes en bak ze in de oven tot knapperige frietjes. Zelfgemaakte mayonaise erbij en smikkelen maar!
Gezond recept zoete aardappel uit de oven

Bron: Voedselnieuws.com

Translate»
Lees vorig bericht:
Hotspot restaurant Café Vondelpark3 in het Amsterdamse Vondelpark
Nieuw in het Vondelpark: restaurant/café Vondelpark3

Tijden was het stil in en rondom het voormalig Vondelparkpaviljoen in het Vondelpark. Alle sporen van het oude restaurant Vertigo...

Sluiten