Dit zijn de Michelin sterrenzaken van Amsterdam voor 2019

Het regende sterren vandaag, Michelinsterren welteverstaan. Op deze dag waar behoorlijk wat mensen naar uit hebben gekeken werden de sterren dan eindelijk bekend gemaakt in Theater Amsterdam. Een ster erbij, een Michelinster eraf of status qua wat betreft de sterren? Het was the talk of the town van vandaag. Hieronder een overzicht van de restaurants in Amsterdam die de felbegeerde ster binnensleepten, één zaak die een Michelinster verloor en natuurlijk de volledige lijst van Michelinzaken in Amsterdam. Kun je weer even je foodbucketlist bijwerken.

Nieuwe Michelinzaken in Amsterdam

Er werd al over 212 als grote kanshebber voor een Michelinster gespeculeerd. En toen ik eigenaren en chefs Richard en Thomas twee weken geleden sprak tijdens de uitreiking van de Gault&Millau vertelden ze dat ze één Michelinster verwachtten. En vandaag kregen ze deze ster toebedeeld. Volledig verdiend, want man man wat is 212 toch een geweldige zaak. Zo uniek, zo on-Amsterdams en gewoon geweldig. En vanaf vandaag is 212 dus een sterrenzaak. Een tijdje terug schreef ik al over dit restaurant aan de Amstel en somde ik 5 redenen op waarom 212 mijn favoriete zaak van het moment was.

Ook Restaurant Bougainville verliet Theater Amsterdam met één Michelinster. Ik ben hier nog nooit geweest, dus die staat nu ook op mijn foodbucketlist. Mocht je vandaag langs Dam 27 lopen en je hoort een hoop gejuich en kurken ploppen, grote kans dat dat het personeel van Restaurant Bougainville is die de winst van een Michelinster aan het vieren is.

Een ster verloren

Er is ook één restaurant dat een ster heeft verloren: Sazanka, het teppanyaki restaurant in Hotel Okura. Dit Japanse restaurant verloor helaas haar ene ster.

De volledige lijst

Ok, dus even opgesomd. We hebben twee nieuwe Michelinsterren erbij in Amsterdam en daarnaast zijn we er ook een sterrenzaak verloren. Dat brengt het totaal aan Michelinrestaurants in Amsterdam op 19 sterrenzaken. In totaal goed voor 22 Michelinsterren. Waarvan drie zaken met twee Michelinsterren. Genoeg dus om (opnieuw) uit te proberen.

Restaurants met drie Michelinsterren

Vooralsnog hebben we geen restaurants met drie Michelinsterren. Wil je bij een driesterrenrestaurant eten, dan zul je Amsterdam moeten verlaten. Je hebt keuze uit drie zaken met het maximaal aantal haalbare Michelinsterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Scaldes in Kruiningen.

Hoofdfoto: amuses bij 212

Tags: hoeveel Michelinzaken zijn er in Amsterdam? | welke Michelinsterrenzaken heeft Amsterdam? | uit eten bij een sterrenzaak | Michelin deelt sterren uit | Michelinsterren Amsterdam 2019 | welke tweesterrenzaken heeft Amsterdam. 

Translate»
Lees vorig bericht:
Dimitri's Amsterdam
Dimitri’s Amsterdam is ideaal voor een gezellige avond

In het pand op de hoek van de Insulindeweg en de Celebesstraat in Amsterdam Oost heeft Dimitri's Amsterdam  Lees verder

Sluiten