The Lebanese Sajeria opent Libanees streetfoodspot in de Utrechtsestraat

In één beweging wipt Ziad een manoushe (een traditoneel Libanees flatbread) dat hij zojuist op zijn zwarte kussen heeft gelegd op de bolvormige grill, saj genaamd. Enkele tellen later smeert de mede-eigenaar met een kwast zijn zelfgemaakte zaatar op de inmiddels warm geworden flatbread en verspreid hij er wat haloumi op de kruidenmengsel. Dit proces herhaalt zich bij The Lebanese Sajeria op de Wijde Heisteeg tig keer op een dag en vindt plaats achter het raam aan de voorzijde van de smalle zaak. Iedereen die langsloopt stopt even om even naar deze life cooking performance te kijken. De manoushe gaat van de saj af en belandt op de plek waar het deeg zojuist werd gemaakt: bij Lia. Mede-eigenaresse Lia topt de manoushe en rolt het behendig in een papiertje zodat je je manoushe uit het vuistje kunt oppeuzelen.

The Lebanese Sajeria in de Utrechtsestraat

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik bij The Lebanese Sajeria in de Negen Straatjes naar binnen wandelde om een Libanese wrap te scoren en terwijl ik dit artikel schrijf denk ik terug aan de krokante manoushe met de geweldige topping. Kruidig, zout, smeuïg, fris…hmmmm. Ik moet nodig weer eens een Libanese wrap bij The Lebanese Sajeria halen. En binnenkort kan dat dus ook in de Utrechtsestraat. Want terwijl ik gisteren door de Utrechtse fietste kwam ik langs nummer 69 waar op de ramen te lezen is dat dit Libanese streetfoodspot binnenkort opengaat. Superfijn!

Of je vanaf de buitenkant ook de saj kunt zien dat weet ik nog niet en of het menu hetzelfde is, is ook nog even afwachten. Maar dat je er streetfood uit het Midden-Oosten kunt scoren is in ieder geval wel al zeker. Ik kan niet wachten totdat Lia en Ziad hun zaak op de Utrechtse openen. Het is groter dan hun spot op de Wijde Heisteeg, dus waarschijnlijk is er ook meer plek om rustig te zitten.

Lebanese Sajeria Libanees eten vers

The Lebanese Sajeria
Utrechtsestraat 69
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | snack | diner | to go

Openingstijden:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”114″]

Tags: Libanees eten in Amsterdam | The Lebanese Sajeria opent locatie op de Utrechtsestraat in Amsterdam | Libanees streetfoodspot opent op de Utrechtsestraat | streetfood uit Libanon

Translate»
Lees vorig bericht:
212 restaurant Amsterdam centrum
Dit zijn de Michelin sterrenzaken van Amsterdam voor 2019

Het regende sterren vandaag, Michelinsterren welteverstaan. Lees verder

Sluiten