MOS Amsterdam pareltje aan het IJ

De eerste keer dat ik restaurant MOS Amsterdam kwam binnenwaaien was op een zomerse middag. Het was 30 graden (met een gevoelstemperatuur van 55 graden) en het was de eerste dag dat ze open waren. The brains achter dit mooie restaurant, Henry en Egon waren beiden aanwezig en lieten mij met liefde hun nieuwe ‘kindje’ zien.

Direct reserveren bij MOS Amsterdam

Toen zag ik al dat het uitzicht door een ringetje te halen is en de ruimte is zo mooi ingericht. En dan te bedenken dat ze letterlijk begonnen met vier muren/raampartijen, een betonnen vloer en een dak. En wat hebben ze er toch iets waanzinnigs moois van gemaakt. En zo ‘s avonds heeft het restaurant iets magisch, iets mysterieus.

amsterdam-restaurant-mos

Ik ben fan van de grote bar waar je lekker kunt lurken aan je cocktailtje. Ook fijn de tafels met comfy stoelen waar je lekker in verdwijnt en niet meer uit wilt komen. En de tafels staan op een prettige afstand van elkaar zodat je tenminste niet met je ellebogen okselgymnastiek uitoefent bij de tafel naast je. Nice!

restaurant-mos-aan-het-ij

En dan begint het culinaire festijn. Het ene na de andere culinair kunstwerkje verschijnt op tafel. Van een amuse die je even uit de takken moet vissen tot aan licht geroosterde skrei met zwarte knoflook. Het ene bord ziet er nog mooier uit dan de andere.

mos-amsterdam-culinair-restaurantmos-amsterdam-restaurant-ijdok

Zo mooi al die verschillende structuren bij elkaar. Een bietje om mee te beginnen.

mos-amsterdam-diner

Ohh boy oh boy wat een kleurenfestijn. Het is duidelijk dat ze bij MOS Amsterdam hun borden met veel liefde opmaken en ik eet het met alle liefde op! Heerlijk al die fris-zure componenten met de makreel.

MOS Amsterdam restaurant IJdok centrum

Bij MOS Amsterdam is het eclectisch to tha bone. Dat zie je terug in het interieur (where Paris meets Marrakech), maar ook op de borden. Zuurkool uit Hongarije zij aan zij met een super mals stukje gestoomde buikspek. Oh yum!

MOS Amsterdam

Ohh weer zo’n plaatje om te zien, de skrei met zwarte knoflook en wauwie wat een smaken weer!

MOS Amsterdam dinerrestaurant-mos-amsterdam-westerdok

Dit gerecht was mij favoriet: Perfect gegaarde eendenborst met een dumpling van ganzenlever en een jus van jasmijn en passievrucht. Deze dish heeft een wauw-factor!

restaurant-mos

Tja, de bavette die is gewoon meesterlijk. Mjam!

mos-amsterdam-bavette

Time for sweets. Ook de desserts gaan er goed in.

MOS Amsterdam restaurant IJdokmos-amsterdam-dessert-mai-thai

MOS Amsterdam is een plek waar je naartoe gaat als je zin hebt je lekker culinair te laten verwennen. Hier prik je niet zomaar even snel een vorkje. Nee, je gaat er hier lekker voor zitten. Dat wil je ook, want zodra je je kont parkeert in de fijne stoelen wil je niet meer op staan en terwijl je langzaam hapje voor hapje eet geniet je van de sfeer en het uitzicht. Wat mij betreft is MOS Amsterdam zeker een must try en verdient hij een ereplekje op je foodbucketlist!

Reserveren bij MOS Amsterdam

Dat kan hieronder, zodat je zeker weten een tafeltje hebt.

MOS Amsterdam
IJdock 185
Amsterdam West
Lunch | brunch | drinks | diner

mosamsterdam.nl

 

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Mossel & Gin The Snackbar popt up met Cut Throat

Nice! Binnenkort kun je de yummy vissnacks van Mossel & Gin scoren bij pop-up Mossel & Gin The Snackbar. Een...

Sluiten