Een gratis foodtruck festival in jouw straat? Zo regel je het!

Voor foodfestivals is 2020 niet bepaald een glorieus jaar. Voor geen enkel festival eigenlijk.

In maart van dit jaar organiseerde ik nog net nipt voor de intelligente lockdown en de piek van de quarantaineperoide het Amsterdam Ramen Festival. 2000 man samen in één grote ruimte ramenslurpend en karaokezingend en al, een beeld dat ik me op dit moment haast niet kan voorstellen. Twee maanden later had ik het Amsterdam Taco Festival gepland, maar dat werd verzet naar aankomend weekend, maar dat gaat met de maximaal-30-man-in-één-ruimte-maatregel uiteraard ook niet door. Superbalen voor alle tacofans en natuurlijk de ondernemers. Met de baggere afgelopen maanden hoopte ik ze dan eindelijk weer eens een te gek foodfestival te kunnen geven, maar we richten nu onze pijlen op mei 2021.

Nationale Foodtruck Dag 2020

Des te toffer vond ik het toen ik hoorde van een nieuw initiatief: De Nationale Foodtruck Dag. Breinen achter deze nieuwe ‘feestdag’ zijn Buurtkeukens en het evenementen- en conceptenbureau RARE. Het doel de schijnwerpers te richten op de foodtrucks die het de afgelopen tijd zo zwaar hebben gehad en het de aankomende maanden zeker niet makkelijker gaan krijgen.

Op de website Buurtkeukens.nl vind je een handig overzicht van meer dan 140 beschikbare foodtrucks. Handig gecategoriseerd naar keuken, wel/geen kindermenu, pittig eten, budget, vegan, halal en nog meer. En de keuze is er werkelijk waar reuze, van hotdog tot aan verse broden en van ijsjes tot aan taco’s. Voor ieder wat wils dus. Het boeken van foodtrucks is gratis, je betaalt uiteraard wel voor het aangeschafte eten en/of drinken. Daarnaast ben je als host van de foodtruck(s) ook contactpersoon, help je met het verspreiden van de buzz rondom de komst van de foodtruck(s) en zorg je ervoor dat de foodtruck(s) elektra, water etc hebben om eten te kunnen bereiden. En op zaterdag 24 oktober a.s. is het dus dé ultieme dag om meerdere foodtrucks naar jouw straat of buurt te laten komen en zo een heus mini foodfestival te organiseren met al je buurtgenoten en te smikkelen van de Indiase, Mexicaanse, Italiaanse, Franse, Spaanse, Argentijnse, Egyptische, Thaise en Engelse lekkernijen en nog veel meer streetfood.

Coronaproof

Allemaal gaat uiteraard helemaal coronaproof. Iedereen plaatst zelf op de site zijn of haar bestelling en kan de afhaaltijd selecteren. Zo heb je nooit teveel mensen te dicht op elkaar bij de foodtrucks.

De Nationale Foodtruck Dag is een jaarlijks terugkerend event in oktober. Dit jaar valt hij op zaterdag 24 oktober.

Als je zelf een te gekke foodtruck hebt, kun je jezelf opgeven bij Buurtkeukens.

Tags: Nationale Foodtruck Dag | foodtruck festival in jouw straat | feestdag foodtrucks | gratis foodtrucks bestellen | foodtruck feestje in jouw straat

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Yamazato Japans restaurant Amsterdam Okura Hotel shabu shabu
Bij restaurant Yamazato ervaar je het echte Japan in Amsterdam

Restaurant Yamazato Amsterdam is zoveel meer dan één van de beste, zo niet het allerbeste, Japanse restaurant van Amsterdam. Het...

Sluiten