Een gratis foodtruck festival in jouw straat? Zo regel je het!

Voor foodfestivals is 2020 niet bepaald een glorieus jaar. Voor geen enkel festival eigenlijk.

In maart van dit jaar organiseerde ik nog net nipt voor de intelligente lockdown en de piek van de quarantaineperoide het Amsterdam Ramen Festival. 2000 man samen in één grote ruimte ramenslurpend en karaokezingend en al, een beeld dat ik me op dit moment haast niet kan voorstellen. Twee maanden later had ik het Amsterdam Taco Festival gepland, maar dat werd verzet naar aankomend weekend, maar dat gaat met de maximaal-30-man-in-één-ruimte-maatregel uiteraard ook niet door. Superbalen voor alle tacofans en natuurlijk de ondernemers. Met de baggere afgelopen maanden hoopte ik ze dan eindelijk weer eens een te gek foodfestival te kunnen geven, maar we richten nu onze pijlen op mei 2021.

Nationale Foodtruck Dag 2020

Des te toffer vond ik het toen ik hoorde van een nieuw initiatief: De Nationale Foodtruck Dag. Breinen achter deze nieuwe ‘feestdag’ zijn Buurtkeukens en het evenementen- en conceptenbureau RARE. Het doel de schijnwerpers te richten op de foodtrucks die het de afgelopen tijd zo zwaar hebben gehad en het de aankomende maanden zeker niet makkelijker gaan krijgen.

Op de website Buurtkeukens.nl vind je een handig overzicht van meer dan 140 beschikbare foodtrucks. Handig gecategoriseerd naar keuken, wel/geen kindermenu, pittig eten, budget, vegan, halal en nog meer. En de keuze is er werkelijk waar reuze, van hotdog tot aan verse broden en van ijsjes tot aan taco’s. Voor ieder wat wils dus. Het boeken van foodtrucks is gratis, je betaalt uiteraard wel voor het aangeschafte eten en/of drinken. Daarnaast ben je als host van de foodtruck(s) ook contactpersoon, help je met het verspreiden van de buzz rondom de komst van de foodtruck(s) en zorg je ervoor dat de foodtruck(s) elektra, water etc hebben om eten te kunnen bereiden. En op zaterdag 24 oktober a.s. is het dus dé ultieme dag om meerdere foodtrucks naar jouw straat of buurt te laten komen en zo een heus mini foodfestival te organiseren met al je buurtgenoten en te smikkelen van de Indiase, Mexicaanse, Italiaanse, Franse, Spaanse, Argentijnse, Egyptische, Thaise en Engelse lekkernijen en nog veel meer streetfood.

Coronaproof

Allemaal gaat uiteraard helemaal coronaproof. Iedereen plaatst zelf op de site zijn of haar bestelling en kan de afhaaltijd selecteren. Zo heb je nooit teveel mensen te dicht op elkaar bij de foodtrucks.

De Nationale Foodtruck Dag is een jaarlijks terugkerend event in oktober. Dit jaar valt hij op zaterdag 24 oktober.

Als je zelf een te gekke foodtruck hebt, kun je jezelf opgeven bij Buurtkeukens.

Tags: Nationale Foodtruck Dag | foodtruck festival in jouw straat | feestdag foodtrucks | gratis foodtrucks bestellen | foodtruck feestje in jouw straat

Translate»
Lees vorig bericht:
Yamazato Japans restaurant Amsterdam Okura Hotel shabu shabu
Bij restaurant Yamazato ervaar je het echte Japan in Amsterdam

Restaurant Yamazato Amsterdam is zoveel meer dan één van de beste, zo niet het allerbeste, Japanse restaurant van Amsterdam. Lees...

Sluiten