Top 10 finalist Pizza UNESCO Contest opent nNea Pizza in Amsterdam

Voor een echte Napolitaanse pizza is nNea Pizza straks dé plek waar je naartoe moet gaan. Deze Italiaanse pizzamaker is op dit moment in de maak op de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West.

Echte Napolitaanse pizza’s in Amsterdam West

Vincenzo Onnembo komt uit Napels, maar heeft al enige jaren buiten ‘zijn stad’ gespendeerd. Onder andere om te studeren, maar ook om pizza’s te maken. Vincenzo deed mee aan de Pizza UNESCO Contest van 2017 en eindigde bij de laatste tien pizzabakkers. Blijkbaar deden zijn Napolitaanse pizza’s het goed. Het viel hem op dat er in Amsterdam geen echte Napolitaanse pizzabakker is en besloot er eentje te openen in Amsterdam. Op de Bilderdijkstraat in Oud-West dus.

De oven waar hij straks zijn pizza’s in gaan bakken is momenteel onderweg naar Amsterdam. Laten we hopen dat hij snel aankomt zodat wij heel erg snel onze tanden in deze real deal Napolitaanse pizza’s kunnen zetten. Als zijn pizza’s net zo goed smaken als ze eruit zien op de foto’s op social media, dan zou deze Napolitaanse pizzabakkerij weleens in mijn favo pizzalijstje terecht kunnen komen. Mjam!

Napolitaanse pizza

Wat onderscheid een Napolitaanse pizza van andere pizza’s zoals die uit Rome? Één van de signaturen van de pizza’s uit Napels is dat zij een hoge korst hebben. De korst is zacht en heeft hier en daar luchtbellen. Napolitaanse pizzabakkers gebruiken overigens alleen hun handen om de pizza’s te maken. Een deegroller gebruiken is een no go. Verder is de pizza wat natter dan haar Romaanse broeder. Hoe dat smaakt zo’n Napolitaanse rakker? Dat proef je dus binnenkort bij nNea Pizza in Amsterdam Oud-West.

Ook leuk om eens te proberen: arepa’s. Deze goedgevulde broodjes komen uit Venezuela en Colombia en er is nu een pop-up arepa’s shop geopend waar je deze goddelijke broodjes kunt scoren.

nNea Pizza
Bilderdijkstraat 92h
Amsterdam West | Oud-West
Diner

Openingstijden:
Volgen zo snel mogelijk

Foto credits: nNea Pizza

Scoop gespot op De Buik van Amsterdam

[mapsmarker marker=”98″]

Tags: Napolitaanse pizza’s Amsterdam | pizzeria Amsterdam West | pizza Amsterdam Oud-West | waar kun je echte Italiaanse pizza’s eten in Amsterdam? | Italiaanse pizzeria komt naar Amsterdam | finalist Pizza UNESCO Contest 2017 opent een pizzazaak in Amsterdam Oud-West

Translate»
Lees vorig bericht:
Amsterdam Ramen Festival
Er komt een ramenfestival in Amsterdam!

Oh yes dit Amsterdam Ramen Festival is grandioos nieuws Lees verder

Sluiten