Er komt een ramenfestival in Amsterdam!

Oh yes dit Amsterdam Ramen Festival is grandioos nieuws voor iedereen die net zoals ik gek is op ramen. Want laten we eerlijk zijn deze Japanse noedelsoep is het gewoon helemaal. En als ik kijk naar de hoeveelheid ramenrestaurants die de afgelopen twee jaar geopend zijn in Amsterdam en hoe geweldig goed mijn artikelen en posts over ramen gelezen worden kan ik wel stellen dat Amsterdam houdt van dit Japanse noodlegerecht.

Update: het Amsterdam Ramen Festival komt met een tweede editie op zondag 23 februari 2020.

Eerste ramenfestival Amsterdam

Ramen Festival in Amsterdam

Hoog tijd dus om dit geweldige comforting dish te eren en er een festival om heen te bouwen: het Amsterdam Ramen Festival. Het eerste foodfestival in Amsterdam waar het draait om dit goddelijke gerecht. Een dag waarbij je met je vrienden kunt snoepen van de verschillende varianten van je favoriete gerecht. Ramen met kip, vega ramen, tonkotsu ramen, tantanmen ramen en ramenburgers, ze komen allemaal voorbij tijdens deze dag van de ramen! Natuurlijk zijn er ook coole funky Japanse drankjes, alcoholische versnaperingen waarbij je jezelf even in Tokio (of Sapporo waar de ramen is geboren!) waant, andere Japanse snacks die wel heel erg goed gaan bij ramen, Japanse muziek en zelfs karaoke. Genoeg toffe dingen waar jij je als ramenfreak helemaal kunt onderdompelen in de wondere wereld van ramen.

Eerste ramenfestival in Amsterdam

Ik begrijp dat je nu als een gek naar dit foodfestival wilt rennen, want het is immers het allereerste ramenfestival in Amsterdam, maar nog even geduld want het Amsterdam Ramen Festival vindt plaats op 17 februari 2019. En aangezien februari meestal een koude maand is, is het een ideale tijd om jezelf even lekker op te warmen met een dampende kom hete soep met deegslierten. Yes!

Tot die tijd kun je je alvast voorbereiden op dit festival door dit artikel te lezen waarin precies uitgelegd wordt wat ramen nou precies is.

Blijf op de hoogte van het Amsterdam Ramen Festival

Wat je die dag precies kunt verwachten, wat de food line up is, waar het festival precies plaats vindt en meer info over deze dag vindt je in het Facebookevent. Zet jezelf op aanwezig of geïnteresseerd en je mist geen enkel nieuws. Verder vind je ook meer info op deze pagina van het Amsterdam Ramen Festival.

Wanneer: 17 februari 2019 van 13.00 uur tot 20.00 uur
Locatie: De Bajes op de Utrechtsestraat in Amsterdam Centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Entrepot is er eentje voor iedere gelegenheid

Ok, om te beginnen is de locatie van restaurant Entrepot Lees verder

Sluiten