ORDER Sichuan Restaurant nieuwe funky Asian spot in Amsterdam Noord

Sinds afgelopen zaterdag zijn we een Sichuan food spot, ORDER Sichuan Restaurant genaamd, rijker!

ORDER Sichuan Restaurant is een nieuw culinair project van het alom bekende Sichuan Restaurant op de Wallen en het Amsterdamse collectief ORDER bij cultuurhuis Sociëteit Sexyland in Amsterdam Noord.

Sichuan food

De Sichuan keuken is afkomstig uit het de provincie Sichuan in het noorden van China. Aangezien het daar in de winter nogal koud kan worden eten de Chinezen uit deze regio lekker pittig. Denk aan mapo tofu, dan dan mien en meer van dat soort lekkers. In de Sichuan gerechten gaan dan ook verschillende hete pepers. Één ander ingrediënt dat veelvuldig wordt gebruikt is de Sichuan peper, die grappig genoeg helemaal niet pittig is. Deze peper geeft een tinteling aan de tong en een iets verlammend gevoel aan je tong. Als je het de eerste keer eet is het nogal wennen, maar al snel is het verslavend lekker. Sowieso zijn veel van de dishes uit de Sichuan keuken zo comforting goed dat je er van blijft eten. Deze keuken is overigens niet te verwarren met de Chinees Kantonese keuken. Laatst genoemde keuken staat bekend om gerechten zoals koe lo yuk, oesters met tausie (de welbekende oesters van Nam Kee), Peking eend, hele gestoomde vis met lente-ui en meer van dat soort gerechten. Zeker niet pittig, maar wel verdraaid lekker.

Sichuan Restaurant Amsterdam op de Warmoesstraat serveert al jaren Sichuan gerechten. En nu hebben ze in samenwerking met ORDER een nieuw culinair project opgezet bij sociëteit Sexyland in Amsterdam Noord. Een plek waar je Sichuan food kunt knabbelen en drankjes kunt doen.

ORDER Sichuan Restaurant bij Sexyland
Ms. van Riemsdijkweg 39
Amsterdam Noord
Diner

Reserveren en meer info vind je op hun website

Openingstijden ORDER Sichuan Restaurant:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar ORDER Sichuan Restaurant

Foto: van de website van ORDER Sichuan Restaurant geplukt

Ook interessant:

ORDER Sichuan Restaurant nieuw restaurant in Amsterdam Noord | nieuw restaurant in sociëteit Sexyland in Amsterdam Noord | hotspot Amsterdam Noord | nieuwe Chinees in Amsterdam Noord | nieuwe restaurants in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
De-Japanner-Stadsstrand-Amsterdam-IJburg
De Japanner opent De Japanner Strand op IJburg

De Japanner, je weet wel die spot waar het altijd mega gezellig is en waar je altijd teveel drinkt en...

Sluiten