Flore Amsterdam restaurant nieuw conscious fine dining restaurant van Bas van Kranen

Het nieuwe Restaurant Flore Amsterdam van sterrenchef Bas van Kranen is er eentje om in de gaten te houden.

Wie de uit Limburg afkomstige chef een beetje volgt op Instagram weet dat hij regelmatig in de natuur te vinden is voor een foerageersessie. Al dartelend tussen het groen verzamelt hij verschillende (unieke) kruiden, bloemen en paddenstoelen om mee aan het experimenteren te slaan in de keuken. En dat gaat de chef van sterrenzaak Bord’Eau en zijn witte brigade behoorlijk goed af, want wat er hier uit de keuken komt is niet mis. Het geplukte groen weten ze te transformeren tot ware culinaire cadeautjes. Prachtig om naar te loeren, maar ook een feest om van te snoepen. Sinds dat chef Van Kranen Zuid-Limburg verruilde voor Amsterdam heb ik al een paar keer mogen proeven van zijn creaties en het is keer op keer uitmuntend. Van rauwe makreel met een floraal sausje tot aan een roos gemaakt van rode biet en een saus van ossenstaart en van een pizza getopt met de mooiste veggies tot aan een grandioze yakitori voor thuis. Keer op keer is het subliem wat deze chef uit zijn koksmouw schudt. En nu komt hij met een nieuw concept: Restaurant Flore Amsterdam.

Het bewuste van Restaurant Flore Amsterdam

Als je een label wilt plakken op het concept van Restaurant Flore Amsterdam, dan zou dat volgens chef Bas van Kranen en Wouter Denessen ‘conscious fine dining’ zijn. “We empower culinary conscious awareness to experience the elegancy of the new fine dining,” leest er in hun bio op Instagram.

Zo kun je bij dit nieuwe restaurant onder het dak van De L’Europe Hotel in Amsterdam een zuivelvrije- en glutenvrije biodynamische groentenervaring als lunch waarbij je vijf gerechten gebaseerd op groenten, een glas Champagne en een sappen-pairing uit hun fermentatiekelder krijgt. Voor het diner krijg je acht biodynamische groentengerechten, drie Noordzee visgerechten en een lokaal gevogeltegerecht voor je neus. Dit kun je uiteraard opleuken met exclusieve wijnen uit hun collectie op sappen uit de fermentatiekelder.

Restaurant Flore Amsterdam gaat op 19 augustus 2021 open, maar je kunt nu al een tafeltje reserveren bij Restaurant Flore.

Restaurant Flore Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 2-14
Amsterdam Centrum

Bekijk website of check hun Instagrampagina

Openingstijden Flore Amsterdam:
Donderdag diner vanaf 18.30 uur
Zaterdag lunch vanaf 12.00 uur en diner vanaf 18.30 uur
Zondag diner vanaf 18.30 uur

Plan je route naar Restaurant Flore Amsterdam

Ook interessant

4x nieuwe stadsstranden in Amsterdam die je wilt kennen

Chef Bas van Kranen | nieuw restaurant in Amsterdam Centrum | restaurant met focus op groenten | nieuw restaurant voor Bas van Kranen chef van Michelin restaurant Bord’Eau | nieuwe hotspot Amsterdam Centrum | nieuwe horecazaak Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Order Sichuan Restaurant Amsterdam Noord
ORDER Sichuan Restaurant nieuwe funky Asian spot in Amsterdam Noord

Sinds afgelopen zaterdag zijn we een Sichuan food spot, ORDER Sichuan Restaurant genaamd, rijker! Lees verder

Sluiten