Oud-chef Ottolenghi en NOPI opent Gitane Amsterdam op de Jan Pieter Heijestraat

Oeh la la er opent binnenkort een wel heel erg fijne culinaire spot op de Jan Pieter Heijestraat.

Op de hoek waar de Golden Brown Bar zat opent binnenkort restaurant Gitane Amsterdam. Ik moest overigens wel even slikken toen ik hoorde dat de Golden Brown Bar weg is. Ik heb jarenlang op de Jan Pieter Heijestraat gewoond en heb ik daar vele uren gespendeerd. Binnen met een bord vol met Thais of met een biertje op het terras. Voor mij was het dé plek waar ik altijd wel even wat gezelligheid kon komen halen, maar gelukkig komt er een hele toffe spot voor in de plaats. Het was even speuren voor ik erachter was wat er precies op de hoek met prachtige gevel komt. Totdat ik me herinnerde dat chef Angelo Kremmydas een tijdje terug onderstaande foto poste op Instagram:

Ik had toen eigenlijk de karakteristieke gevel moeten herkennen, maar het kwartje viel dus nu pas. Wie is chef Kremmydas? Ik ontmoette hem toen hij chef was bij restaurant Nacarat van Ron Blaauw. Even vergeten wat Nacarat ook weer was? Dat was het restaurant op de bovenste verdieping van warenhuis Hudson Bay waar je jezelf kon onder begraven in lekkernijen uit het Midden-Oosten. Het was geen toeval dat de uit Griekenland afkomstige Angelo (met een Griekse vader en een Nederlandse moeder) hier aan het roer stond. Op zijn 22ste verhuisde hij naar Londen waar hij onder andere werkte als hoofdchef bij restaurants Ottolenghi en NOPI. Vervolgens zwaaide hij dus de scepter bij restaurant Nacarat van Ron Blauw, daarna was hij head chef bij restaurant Maris Piper en executive chef bij Bar BAUT. En nu is het dus tijd voor zijn eigen zaak op de JP Heije. En daar ben ik behoorlijk exited over. Ik kan dan ook niet wachten totdat dit nieuwe restaurant in Amsterdam Oud-West open gaat en ik kan proeven van zijn gerechten. Hopelijk zullen we zijn Mediterraanse roots hier terug kunnen proeven.

Hou bySam.nl in de gaten over updates met betrekking tot Gitane Amsterdam.

Gitane Amsterdam
Jan Pieter Heijestraat 146
Amsterdam Oud-West
Diner | terras

Openingstijden Gitane Amsterdam:
Volgen snel

Plan je route naar Gitane Amsterdam

Ook interessant:

Oud-chef restaurants Ottolenghi en NOPI in Londen, chef Angelo Kremmydas opent restaurant Gitane Amsterdam op de Jan Pieter Heijestraat | nieuw restaurant op de Jan Pieter Heijestraat | nieuwe restaurants in Amsterdam Oud-West

Hoofdfoto: Huma Kabakci

Translate»
Lees vorig bericht:
Ami nieuw café op de plek van Flinck in de Pijp

Vaste gasten van Café Flinck in de Pijp weten inmiddels wel dat Flinck er niet meer is. Lees verder

Sluiten