MasMais Marisqueria is dé plek om een goede vistaco te scoren

Wie weleens bij MasMais op de Hoofdweg is geweest, weet wat voor chille funky taqueria eigenaren Mike en Jim hebben weten neer te zetten.

Inmiddels mag MasMais zichzelf de trotse grote broer noemen van MasMais Marisqueria. Een tacozaak dat volledig gewijd is aan de heerlijkheden die de zee en andere wateren te bieden hebben. Voor dit jongere zusje hebben de twee mannen achter MasMais hun krachten gebundeld met chef Rick Swinkels. Chef Swinkels heeft al meerdere succesvolle zaken op zijn naam staan waaronder restaurant Jacobsz, Sjefietshe en Le Coeur. Ik ben groot fan van zijn culinaire creaties en toen ik hoorde dat hij bij MasMais Marisqueria de scepter zwaait in de keuken, wist ik dat ik zo snel mogelijk bij MasMais Marisqueria een tafel moest zien te roggelen. En dat gebeurde ook al vrij snel, namelijk in hun soft openingsperiode.

De vistaqueria is behalve één gezelschap van vier man nog leeg, niet zo gek want we zijn er één minuut voordat ze officieel de deuren openen. Ondanks de bijna lege zaak hangt er al een hele ontspannen en gezellige sfeer. Gasten kunnen gezellig hangen aan de keukenbar of aanschuiven een tafeltje. Gastheer Mike geeft ons as usual een warm onthaal. En het duurt niet lang of we zitten met een vreselijk lekkere hibiscus margarita cocktail aan een klein en gezellig tafeltje vlakbij het raam. Af en toe komt er een verbaasde buurtbewoner nieuwsgierig naar binnen turend voorbij. Je ziet ze denken ‘Jemig wat is dit voor een toffe zaak en wat ziet het er ontzettend gezellig daar binnen uit. Hier móet ik heel erg snel heen.’

Zoals ik al schreef, MasMais Marisqueria is net zoals big bro cool en chill en ook hier kun je geweldig goed taco’s en meer happen, met als verschil dat vis hier de ster van de maaltijd is. We trappen de avond af met de Marisco tower. Een knap torentje met rauwe tonijn, avocado, rauwe en gegaarde garnalen, rauwe coquilles en komkommer. De bedoeling is dat we het torentje met een vork neerhalen, het pittige sausje erbij doen, de boel goed mengen en vervolgens op de bijgeleverde tostada’s doen en opeten. Het vistorentje is eigenlijk te mooi om kapot te maken, maar stiekem is het ook wel heel erg leuk om lekker te kliederen met mijn eten. Ik hoor mijn vader nog zeggen: ‘Susam niet spelen met je eten.’ Ha nu mag het wel en het resultaat is ook nog eens verdraaid lekker.

De quesedilla Marisco die we als tweede gerecht krijgen zijn ontzettend goed. Zo comforting!

Vervolgens mogen we weer lekker zelf knutselen! We krijgen een dienblad met pulpo van de bbq en gefrituurde softshell crab dat we mogen opleuken met avocado, witte bonen, mole en nog veel meer lekkers. Wat een leuk en smakelijk gerecht!

Wauw wat hebben we een te gekke avond gehad en om dit fantastisch maaltje af te sluiten krijgen we nog een flan caramel toe die deze niet-zoetekauw behoorlijk kan bekoren.

Met MasMais Marisqueria is de BoLo een heerlijke plek rijker. Te gek om drankjes te doen met wat lekkere vistaco’s binnen handbereik of nóg leuker voor een avondje Mexicaans met lekker veel vis, cocktails en cervezas!

MasMais Marisqueria
Admiraal de Ruijterweg 273A
Amsterdam West | BoLo
Diner | terras

Openingstijden MasMais Marisqueria:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur
Zondag gesloten

Plan je route naar MasMais Marisqueria

Ook interessant:

MasMais Marisqueria nieuw restaurant waar je vistaco’s en meer visgerechten kunt eten | MasMais Marisqueria is het jongere zusje van taqueria MasMais in Amsterdam West

Translate»
Lees vorig bericht:
Oud-chef Ottolenghi en NOPI opent Gitane Amsterdam op de Jan Pieter Heijestraat

Oeh la la er opent binnenkort een wel heel erg fijne culinaire spot op de Jan Pieter Heijestraat. Lees verder

Sluiten