Eerste nachobar van Amsterdam is nu geopend

Parakeet is een nieuwe nacho’s en cocktailbar in Amsterdam West, Oud-West als ik wat preciezer ben.

Op de kaart van deze nieuwe bar op de Douwes Dekkerstraat: nacho’s, nacho’s, nacho’s en cocktails!

Parakeet nachobar in Amsterdam West

Op bijna iedere borrelkaart prijkt hij tegenwoordig: de portie nacho. Sommige komen met jalapeños, andere met een flinke dot sour cream, dan weer met een salsa en meestal met een laag gesmolten kaas als topping. Bijna nooit worden de nacho’s zelf gemaakt, meestal wordt gewoon een zakje nachochips leeggekiept in een bakkie. En dat viel de mannen achter Parakeet ook op. Het duo dat uit Atlanta afkomstige is besloot een nachobar in Amsterdam te openen.

Verschillende nacho’s en cocktails

De nacho’s zijn gefrituurde maïstortilla’s van La Tradicional die ze zelf ter plekke frituren. En op de kaart staan verschillende soorten nachogerechten. Alles is gemaakt van lokale producten en ze hebben geen gekke dingen toegevoegd, dus allemaal puur natuur. Zo hebben ze nacho’s met witte kaas, rode salsa, sour cream, avocadopuree, sla en koriander. Maar ook een nacho platter met pulled pork, verkruimelde feta, ingelegde jalapeños, radijs en granaatappel. En wat dacht je van nacho’s met chorizo-spiced bloemkool? Hiervan is overigens ook een vegan nacho variant. En ik ben zelf wel heel erg benieuwd naar de nacho’s met een beef chili die negen uur lang heeft gegaard. Nomnom. Maar ook de nacho’s met sweet & spicy chipotle chicken en gesmolten cheddarkaas zeg ik geen nee tegen. Parakeet is duidelijk een plek waar je je nacho cravings kunt stillen. Ideaal dus voor een Tex Mex stilo avondje.

En om al die nacho’s weg te spoelen toveren ze met alle liefde een cocktail met een tropisch tintje voor je op de bar. Wat dacht je van een smoky paloma met mezcal, grapefruit soda en limoen? Best een prima cocktailtje om te drinken op het terras van Parakeet. Liever bier of wijn? Dat heeft deze nieuwe bar in Amsterdam West ook. En ga je alcoholvrij? Ze hebben ook diverse mocktails.

Parakeet is nu een paar weken geopend en ik kan niet wachten om hun nacho’s en cocktails te proeven. Binnenkort ga ik dus maar eens een tripje naar Parakeet maken.

Oh en parakeet is Engels voor parkiet, jawel de vogel.

Parakeet
Douwes Dekkerstraat 22H
Amsterdam West | Oud-West | Kinkerbuurt
Drinks | diner | fijn terras

Openingstijden Parakeet (check hun Facebookpagina voor up to date tijden):
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag van 17.30 uur tot 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 17.30 uur tot 1.00 uur
Zondag van 17.00 uur tot 23.00 uur

Foto: van de Instagrampagina van Parakeet geplukt

[mapsmarker marker=”212″]

Nachobar in Amsterdam West | nacho en cocktailbar in Amsterdam | nieuwe bar op de Douwes Dekkerstraat | nieuwe bar in de Kinkerbuurt in Amsterdam Oud-West | nieuwe bar met terras in Amsterdam West |Bij deze nieuwe spot staan alleen nacho’s en cocktails op de kaart | Een bar met alleen nacho’s en cocktails op de kaart is nu geopend in Amsterdam West | Eerste nachobar van Amsterdam is nu geopend

Translate»
Lees vorig bericht:
Takumi Rotterdam ramennoodles Dusseldorf
Takumi Amsterdam Ramen Kitchen opent op de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp

Takumi Amsterdam Ramen Kitchen komt eraan! Lees verder

Sluiten