Eten als een keizer in China bij Restaurant Zheng

Ooit was er HanTing Cuisine, een elegant ingerichte restaurant in Den Haag met prachtige gerechten uit China.

Wat ik zo ontzettend fijn vond aan HanTing is dat terwijl je bij de meeste Chinese restaurants waar je zo goed Chinees kunt eten meestal water bij de wijn moet doen qua sfeer en inrichting deze twee zaken bij HanTing altijd tip top in orde waren. Daarnaast staan Chinese restaurants nou niet bepaald bekend om hun vriendelijke bediening en worden de gerechten dusdanig snel achter elkaar geserveerd of zelf in één keer zodat je na een uur alweer buiten staat. HanTing was anders. Een mooie entourage, romantische ambiance en goede bediening. Dat merkte Michelin ook op en bekroonde het restaurant met een ster.

Restaurant Zheng het nieuwe HanTing

Maar chef patron Han Ji staat erom bekend dat hij niet stil zit en hij vond dat het tijd werd voor iets nieuws. Dus HanTing Cuisine kreeg een facelift, een nieuwe naam: Restaurant Zheng en ook het menu ging op de schop.

Restaurant Zheng Den Haag Prinsestraat Chinees uit eten
Restaurant Zheng Chinees restaurant Han Li Den Haag

Ik vond HanTing Cuisine al bijzonder fraai gesmoeld, maar het is ze gelukt om van Zheng iets nog knappers te maken. Blauwe wanden, gouden elementen (zonder tacky over te komen), houten kamerschermen en houten deuren die je doen denken dat je in de keizerlijke periode van China bent beland en Chinees porselein om het geheel op te leuken. Daarnaast vind je nu voor in de zaak de Imperial Bar waar je verschillende verfijnde Imperial Fastronomy gerechten kunt snoepen.

Keizerlijk banket bij Zheng

Vroeger in de tijd dat China nog een keizer had werden op de dag na het Chinees Nieuwjaar alle belangrijkste ambtenaren uitgenodigd voor een Zheng-banket met werkelijk alles erop en eraan. En bij Restaurant Zheng in Den Haag kun je voor even zo’n royal banquet op z’n Chinees meemaken.

Vanavond eten wij een royalties yin yang menu bestaande uit vijf gangen. Wat we precies kunnen verwachten komen we te weten nadat we de QR-code hebben gescand dat op het kaartje staat dat we op tafel aantreffen. Volgens de eeuwenoude Chinese geneeswijze staat voedsel gelijk aan geneesmiddelen. Ik herken het zo van toen ik klein was. Mijn moeder riep zo vaak ‘drink deze soep, want hij bevat dit of dat en dat is goed voor de lever ofzo.’ Gojibessen at ik al als kleine Sam en mijn moeder kookte bijna dagelijks helende gerechten. En vanavond krijgen we dus gerechten die bereid zijn met ingrediënten die ons lichaam nodig heeft in de zomer. Met het verschil dat de gerechten ook werkelijk waar om te smikkelen zijn. En ik kan je vertellen dit was niet altijd het geval met de brouwsels die mijn moeder vroeger maakte.

Restaurant Zheng menu chinees Den Haag

De eerste gang bestaat uit drie gerechten: 1) een yellow-tail king fish met een crème van yuzu, gel van ponzu en eitjes van de flying fish. 2) Wilde king prawns, sishopesto, crème fraîche en rijstwijnazijn. 3) Salade van wulk, geroosterde paprika, tofu, vinaigrette van chili-sesam en crème van geitenkaas. De yellow-tail king fish heeft een hoge concentratie omega-3, verlaagt de cholesterol en doet behoorlijk wat goeds voor je bloedsomloop. En de yuzu zit bomvol vitamine C, heeft behoorlijk wat antioxidanten en reinigt de lever. Dit gerecht is neutraal en cool en staat dus voor de yin van de eerste gang. De wilde grote garnalen daarentegen zitten tjokvol proteïne. Dit gerecht is de yang kant van de eerste gang. En dit kun je dus allemaal teruglezen op je telefoon door de QR-code te scannen. Bij iedere gang en ieder gerecht staat een uitgebreide beschrijving

Maar allemaal leuk en aardig hoor zo’n uitgebreide beschrijving, maar uiteindelijk willen we ook dat het fantastisch smaakt. En dat doet het. Jemig wat is dit verfijnd. Dit zijn allemaal waanzinnige smaakcombinaties en ik ben helemaal weg van de wulk, wat een mooie textuur.

Chinees restaurant Zheng Den Haag
de eerste gang wordt geserveerd met matcha thee
Chinees restaurant fine dining uit eten Zheng
de wilde king prawns
Lekker Chinees uit eten Restaurant Zheng Den Haag
wulksalade

De tweede gang bestaat uit een dumping in de vorm van een goudvis. Hoe leuk is deze dumpling! Zo knap gemaakt. Binnen in de dumpling zit makreel. Niet een vulling dat je vaak ziet bij dim sum, een behoorlijk bijzondere vulling dus. En wat mij betreft mogen er meer dumplings met een makreelvulling bestaan, want deze smaakcombinatie werkt. Het enige wat ik jammer vind aan de dumpling is dat het deeg wat aan de dikke en sticky kant is.

dumpling van makreel en dille

Er verschijnt een soort van trommel op tafel met hierop boekweitnoedels, geroosterde 13-spices makreel, citroengras en sichuanpeperdressing in een soort van tuin van bloemen en blaadjes. Echt een plaatje om te zien. Het servies is overigens speciaal gemaakt voor Zheng en het ene bordje is nog mooier dan het andere en deze trommel is een ware blikvanger.

Restaurant Zheng Den Haag Aziatisch
de makreel op de grill
boekweitnoedels

De derde gang wordt aangekondigd met een of andere houder. Is het een rechaud? We hebben geen idee. Maar na een tijdje blijkt dat het de onderkant is van een cocktailbeker. Een mocktailbeker moet ik eigenlijk zeggen, want het drankje dat bij de volgende gang hoort is er eentje zonder alcohol. De mocktail is zuur, zoet en fris tegelijk met tijm en zure pruim. Hij is bijzonder lekker en de presentatie is wederom subliem.

cocktails bij Restaurant Zheng Den Haag
cocktail met zure pruim

Bij deze mocktail eten we gefrituurde kikkerbillen in een pittige sichuanolie dat de kikkerbillen complementeert en absoluut niet ondersneeuwt. Een mooi gerecht.

Uit eten in Den Haag restaurant Zheng
kikkerbillen in sichuanolie en mousse van sugar snaps, gerookte paling en zoete paprika gevuld met kaas

Midden op tafel ligt een grote houten plank met hierin een gloeiend hete steen met kalfstong. Één van mijn favoriete gerechten van de avond.

Chinees eten in Den Haag Restaurant Zheng
5 spice kalfstong, witte radijs, kool en ingelegde groenten

Het is tijd voor de vierde gang. De zeebaars die gevuld is met lamsfilet komt in een prachtige schaal. De smaken zijn wederom zo gruwelijk mooi en zo verfijnd. Dit is mijn tweede favoriet van de avond.

Goed Chinees eten bij Restaurant Zheng
zeebaars gevuld met lam, parelgort, witte aspergescrème, witte radijs en rode ui
Restaurant Zheng fine dining Den Haag oosters uit eten
ananas gevuld met kort korrelige rijst, macadamia noten, rode bonen, longan, zwarte venus rijst en ananas

En dan verschijnt er een apparatus op tafel. Het lijkt zo uit een laboratorium te komen, maar het is een koffiemachine. En bij Zheng maken ze er een cocktail in. Het vuur warmt de drank op en wanneer het kookt borrelt het omhoog naar het compartiment waar de smaakmakers zoals framboos zich bevinden. Vervolgens daalt alles weer neer en tap je zo uit het kraantje je cocktailtje.

Chinees restaurant Zheng Prinsestraat Den Haag
Chinees restaurant Prinsestraat Den Haag
dessert van watermeloen, frambozen en paarse aardappel

Wauw wat was dit een culinair Aziatisch festijn. Het ene gerecht is nog mooier en creatiever dan de andere. Waanzinnig al die mooie Aziatische ingrediënten en Aziatische kooktechnieken. Restaurant Zheng is zeker een aanrader als je wilt eten als een keizer in China.

Restaurant Zheng
Prinsestraat 33
Den Haag
Diner

Reserveren bij Restaurant Zheng

Openingstijden Restaurant Zheng:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag van 17.30 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”213″]

Tags: Chinees restaurant in Den Haag Centrum | HanTing Cuisine heet nu Restaurant Zheng | fine dining met Chinees eten in Den Haag | goed Chinees restaurant in Den Haag | authentiek Chinees in een verrassend jasje

Translate»
Lees vorig bericht:
Parakeet nacho's cocktailsbar Amsterdam Oud-West
Eerste nachobar van Amsterdam is nu geopend

Parakeet is een nieuwe nacho's en cocktailbar in Amsterdam West, Oud-West als ik wat preciezer ben. Lees verder

Sluiten