Peche maakt koken met bijzondere producten makkelijk

Daalder kookt met de producten van Peche

Avocado op je toast, je wordt ermee doodgegooid tegenwoordig. Sojabonen en nori in je pokébowl, je haalt ze gewoon bij de Appie. En als je er toch bent gris dan ook wat soba- en udonnoedels mee. Maar er is een tijd geweest dat dit soort inheemse producten lastig te verkrijgen waren in de Nederlandse supermarkten. Kwam je van origine uit het Midden-Oosten en had je trek in granaatappels, dan moest je goed zoeken. Koriander? De meesten wisten niet wat dit was. En mijn moeder gooide in de jaren 80 bij gebrek aan haar geliefde wontonnoedels dan maar penne in de hete bouillon.

Supertof dus dat de smaken in Nederland zich zo ontzettend ontwikkelen en aangezien dé Nederlander (wie dat dan ook precies mag zijn) nogal goed is in het toelaten van andere kookstijlen en maar al te graag rages uit het buitenland adopteert is er weer een andere groep aan de beurt die zich de status lastig te verkrijgen mag aanmeten. Sla maar eens een goed Japans kookboek open, zoals één van mijn favorieten Recepten uit Tokyo.


En opeens prijken ingrediënten zoals kombu, katsuobushi en mirin op je boodschappenlijstje. Katsu wattes? Dat zijn die dunne geschaafde tonijnvlokken die dansen op je takoyaki (gefrituurde inktvisballentjes). Meestal ga ik naar de Aziatische toko om mijn voorraad Asian goodies aan te vullen, maar toen ik laatst bij de Horecava was werd ik onthaald door een hele enthousiaste Frans van Dam. Frans is mede-eigenaar van restaurant Daalder en tijdens de Horecava kookte chef en mede-eigenaar Dennis Huwaë met producten van een ander project van Frans: Peche. Nietsvermoedend liep ik op het Makropaviljoen af van de horecabeurs waar het pop-up restaurant van Daalder zich bevond en ik werd meegenomen naar een mini rondleiding langs de waanzinnige producten van Peche. Yuzu, prachtige Aziatische peren, langwerpige venkel die ik wilde knuffelen. Ehm ja ik heb dus een dingetje met groenten. Ik kan uren spenderen op de veggie afdeling. Ik staar dan naar het groen en moet ze gewoon vasthouden. Nou datzelfde had ik dus bij het Peche-assortiment. Ok, ik wilde ook mijn tanden erin zetten. Maar dat was een beetje gek geweest aangezien alles in de koelvitrine lag.

Koken met Peche stuff

Niet getreurd want Frans vertelt me enthousiast dat er vandaag gekookt wordt met de producten van Peche. Ik klim op mijn hoge front chef barkruk en laat me verwennen door de volgende gerechten:

Deze zalm ‘sushi’ met een merengue van rijst blijft gewoon goed
Ik ben he-lem-maal weg van de coquilles met topinamboer. Wat een mooie texturen en de vinaigrette is zo gruwelijk goed dat ik het bord met mijn vinger schoonveeg. Sorry, soms moet je gewoon.
Zee-egel met pompoen geïnfuseerd met Union 55 rum
Pompoen met eendenlever
Gnocchi van pompoen
Chris Pohl (sous-chef van 212) kookt vandaag zij aan zij met Dennis
Dennis is altijd relaxed, hoe druk het ook is.
Een chef heeft nooit een hand vrij
Ik hou van chef’s tables 🙂
Kabeljauw met vadouvan, jasmijn, kalamansi en verschillende structuren van wortel
Ree met aalbes, chocolade en olijf
In de maak, mijn lievelingsdessert
Hij is gewoon niet te doen lekker, het dessert van stroopwafel ijs en stroopwafelkrokantje.

De producten van Peche zijn verkrijgbaar bij de Makro. En wil je ook deze mooie gerechten eten? Dat wordt dan op naar:

Daalder Amsterdam
Lindengracht 90
Amsterdam Centrum
Lunch | diner | terras

Reserveren bij Daalder kan hieronder

Openingstijden:
Lunch: vrijdag tot en met maandag van 12.00 uur tot 14.00 uur
Diner: donderdag tot en met maandag van 18.20 uur tot 21.30 uur

En uiteraard ging ik niet weg zonder mijn nieuwe Daalder trui (zie hoofdfoto).

Translate»
Lees vorig bericht:
Sing Sing The Legendary Crowd Karaoke Party Amsterdam
Win kaartjes voor het karaokefeest van het jaar

Dit is karaokezingen new style. Lees verder

Sluiten