Pop-up restaurant A Beautiful Mess in oude wasserette Bijlmer Bajes

A Beautiful Mess is neerstreken in de voormalige wasserette van de Bijlmerbajes. Dit pop-up restaurant gaat de aankomende maanden vier dagen per week lunches en borrelhappen op tafel toveren.

A Beautiful Mess van bijzonder food

Altijd al eens willen weten hoe eten uit Syrië smaakt? Of wil je weten hoe Iraans, Irakees of Eritrees food hapt? Dat kan bij dit nieuwe pop-up restaurant in de Bijlmer Bajes. De keuken wordt namelijk gerund door nieuwkomers (dus niet alleen asielzoekers) van buurman AZC en zij toveren gerechten uit Syrië, Iran, Irak en Eritrea op tafel voor hun hongerige gasten.

Het pop-up restaurant in de oude wasserette van de Bijlmer Bajes is vooral een goede spot om je te verschansen tijdens de lunch. De kleinere gerechten zijn bedoeld om te delen met je tafelgenoten. En op vrijdag zijn de deuren wat langer geopend zodat de vrimibo’ers er terecht kunnen voor mezze en lekkers van de bbq.

Hulp voor pop-up restaurant Bijlmer Bajes

Dertig ondernemers uit horeca Amsterdam (waaronder Casper Reinders, Samuel Levie en Lodewijk Koeler) zorgen ervoor dat het keukenteam de juiste producten en begeleiding krijgt. Maar ook het Stedelijk Museum, het Student Hotel en Pakhuis de Zwijger helpen A Beautiful Mess een handje. Heineken en Vascobelo hebben hospitalitytraining gegeven en de bar gedoneerd en Philips Lighting gaf de verlichting cadeau. In koffiebar Kahwa krijgt het team baristales van Bocca. En zo is het tijdelijke restaurant dus een mooie leer- en werkplek geworden voor de nieuwkomers in het AZC.

Pop-up restaurant A Beautiful Mess is open vanaf 15 juni tot waarschijnlijk december 2017. Dus wil je nog eens een keer eten bij de oude gevangenis voordat ze het met de grond gelijk maken, pak dan je kans.

A Beautiful Mess
Wenckebachweg 48
Amsterdam Zuidoost
Lunch | brunch | borrel

Openingstijden A Beautiful Mess:
Woensdag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag van 10.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur

Je kunt hier gratis parkeren. Nice!

Foto credits: José de Jong

[mapsmarker marker=”362″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Poesiat en Kater terras Amsterdam oost
Nieuwe bierbrouwerij met terras in Amsterdam Oost

Bierbrouwerij Poesiat & Kater in Amsterdam Oost is een walhalla voor bierliefhebbers. Lees verder

Sluiten