Pureersoepen superlekker en zo op tafel

Ik heb iets nieuws ontdekt: de pureersoep.

Echt dit is een fantastische uitvinding. Bijna iedere supermarkt heeft ze wel in het koelvak staan. Verse pureersoep om zelf thuis te maken. De verschillende verse ingrediënten zijn bij elkaar gezocht, in één bakje voor je gedaan zodat het enige dat jij nog hoeft te doen is het boeltje even in olie aan te fruiten, bouillon erbij (zit er meestal ook bij), water toevoegen, laten pruttelen, pureren en klaar is je supergezonde en lekkere soep.

Perfect soepweer

Vorige week had ik nadat ik voor de vijftiende keer natgeregend was zo vreselijk veel zin in een dampende kom hete soep. Maar dan wel eentje bomvol met heel veel groente. Mijn lichaam vroeg er gewoon naar en dus terwijl ik druipend van de regen door de Appie dwaalde viel mijn oog op hun pureersoepen afdeling. Pompoen-wortel met koriander. Jaaah!!! Dat werd em. Met het vierkante bakkie in mijn tas ging ik naar huis.

Aanbakken, koken en pureren maar

Een grote pan op het vuur, olie verhitten, de pompoen, wortel, ui, bleekselderij ging zo hop in de pan en het rook meteen al lekker. Ik heb er overigens stiekem nog een halve rode peper in gegooid om het wat pittiger te maken. Vervolgens ging het zakje bouillon erbij en 400 ml water. Ik dacht nog jemig hoe handig zou het zijn als ze van het bakje ook een maatbeker hadden gemaakt, ik keek op de zijkant en ja hoor slimmeriken dat ze zijn, het is ook gelijk een maatbeker. Het soepie moest 13 minuten pruttelen. Het laatste minuut ging de bijgeleverde verse koriander er ook nog even in en daarna even de boel pureren et voila je verse soep is klaar. Echt ik hou zo niet van pakjes of zakjes, maar dit is anders. Dit voelde als koken en het leuke is dat je je verse pureersoep kunt tweaken naar je smaak. Zo zou ik me kunnen voorstellen dat ik de volgende keer (ja want die gaat er zeker komen, want dit soepje was echt zo gruwelijk fijn) een scheut kokosmelk doorheen roer op het laatst en misschien wat gefrituurde uitjes er bovenop strooi.

Dus doe jezelf een plezier als je een keertje geen tijd/zin hebt om uren te staan sloven in de keuken maar wel zin hebt in een (bijna helemaal) zelf gemaakt en superlekker soepje. Oh en het wordt nog makkelijker als je een staafmixer van Kookwinkel bijvoorbeeld hebt. Even de staaf door de veggies halen en klaar is je soep!

Maar als je wel wat meer tijd hebt kun je natuurlijk ook zelf je eigen soep maken. Wat dacht je van een pureersoep van spinazie en room, of een courgettesoep met wat verse munt? Aardappelsoep met prei, knoflook en Parmezaanse kaas ook zoiets fijns. Echt je kunt er alle kanten mee op!

Foto credits: Monika Grabkowska

Translate»
Lees vorig bericht:
Happyhappyjoyjoy Zuid Amsterdam restaurant
Hurryhurrygogo nieuwe Asian snackbar van makers van Happyhappyjoyjoy opent in Amsterdam Centrum

Hurryhurrygogo is de naam van een nieuwe Asian foodspot in hartje Amsterdam. Lees verder

Sluiten