Dit is de nieuwe Spicy Ramen King van de Spicy Ramen Challenge

Gisteren was het dan zover: de Spicy Ramen Challenge en Tokyo Ramen Iki Day.

Dit event heb ik in samenwerking met ramenrestaurant Tokyo Ramen Iki georganiseerd en ik was degene die de Spicy Ramen Challenge hoste.

Zo snel mogelijk spicy ramen eten

Wat de wedstrijd inhield? Je moest zo snel mogelijk een kom met ultra pittige ramen naar binnen slurpen. Samen met de eigenaar en chef Ken Claes en restaurantmanager Justin Jinu testten we een dag van tevoren de broth. ‘Is het pittig genoeg?’ we keken elkaar aan. ‘Nee!’ Er moet meer bij. En zo waren we een tijdje bezig. En dan kickt hij in die pittigheid. Ik begon het inmiddels behoorlijk heet te krijgen en na een tijdje hadden we ons geheime spicy ramen recept samengesteld. Dit werd em, dit werd de spicy ramen waar de 26 deelnemers de dag erna van gingen slurpen. Ja 26, want ook al hadden we maximaal 10 Spicy Ramen Deelnemers per ronde vastgesteld, de aanmeldingen bleven binnenstromen. ‘Just come by, someone will chicken out last minute for sure.’ Zei ik vol overtuiging, maar op twee deelnemers na kwam iedereen opdagen. De wachtlijst mensen kwamen ook en er waren nog een paar spontane deelnemers. En zo kwam het dat er 26 dappere Spicy Ramen Challengers waren. Hoe deze dag eruit zag, hoe snel de winnaar de pittige ramen opat en wie er won zie je in onderstaand filmpje. Er wordt gelachen, geslurpt, zelfs gebeden, gehuild en zelfs geschreeuwd.

Iemand rende naar me toe om meer tissues te halen voor de deelnemers, maar iedereen heeft het overleefd. Maar er kon er maar één de snelste zijn. Deze Spicy Ramen King ging er met de titel, een ramencheque twv 50 euro en een kroon vandoor. Vanaf vandaag hangt zijn foto ook aan de muur bij Tokyo Ramen Iki op de Amstelveenseweg 83.

‘Ik wil weer meedoen,’ en ‘ik doe de volgende keer ook mee’ hoorde ik rechts en links, dus ik denk dat we maar een volgende editie van de Spicy Ramen Challenge moeten houden.

Tokyo Ramen Iki is koning in het maken van tori paitan, een ramen op basis van kip. Maar ze hebben ook een fantastische vegan ramen. Ik hoorde gisteren meerdere mensen vol lof over deze plant based ramen praten. Je vindt hun ramenrestaurants op drie plekken:

Tokyo Ramen Iki op de Amstelveenseweg 83 in Amsterdam Zuid
Tokyo Ramen Iki op de Vijzelstraat 135 in Amsterdam Centrum
Tokyo Ramen Iki Stadsplein 18 in Amstelveen

Bekijk hun Facebookpagina.

Translate»
Lees vorig bericht:
Pureersoep
Pureersoepen superlekker en zo op tafel

Ik heb iets nieuws ontdekt: de pureersoep. Lees verder

Sluiten