Ramen noodles eten bij Takumi in Dusseldorf

Ramen noodles fans weten het allang, ramenrestaurant Takumi Düsseldorf is dé plek om een portie ramennoedels te slurpen. Om dit te kunnen doen sta je geheid in de rij om binnen te komen. En dat gebeurt bij Takumi Düsseldorf dus gewoon door je op te stellen tussen de opgestelde paaltjes. Na zo’n drie kwartier zijn wij aan de beurt. Let the ramen eating begin!

Takumi Düsseldorf ramenrestaurant in Duitsland

Komt de naam Takumi je bekend voor? Dat zou heel goed kunnen, want het Takumi imperium is inmiddels al behoorlijk groot met twee ramen noodle restaurants in Düsseldorf, een ramenrestaurant in Berlijn, in München, een Takumi Düsseldorf in Rotterdam en een Umaimon powered by Takumi in Amsterdam. Maar Takumi in de Duitse stad Düsseldorf is toch waar het een beetje begonnen is, dus ik vond dat het tijd was om eens bij waar het begonnen is ramen te gaan eten.

Zijn ramenrestaurants Takumi Düsseldorf in Rotterdam en Umaimon powered by Takumi in Amsterdam zaken met een mooi interieur, bij Takumi Düsseldorf op de Immermannstrasse heb je te maken met een eenvoudige inrichting zonder poespas. En stiekem vind ik dat eigenlijk wel leuk. Want het is verder een knus zaakje en tja we komen voor het eten.

Voor een gyoza of twee en chicken karaage ben ik altijd wel te porren. Daarnaast is het een fijne manier om de eetlust een beetje op te wekken. Echter, hadden we geweten wat we hierna zouden krijgen, had ik de kleine hapjes vooraf niet besteld. Of toch wel?

Een flinke kom ramennoedels

Want je hebt een kom ramen noodle soup en je hebt een KOM ramen noodle soup. Tjonge jonge wat een giga kom. Ik eet en ik eet, maar er lijkt geen einde aan te komen. Mijn moeder die tegenover me zit heeft op één of andere wonderbaarlijke wijze in een mum van tijd haar hele kom leeggeslurpt, maar ik kom tot ongeveer de helft van de dampende kom soep met noodles.

Takumi Dusseldorf ramenrestaurant

Verder is het een fijne ramennoedelsoep. De broth is lekker dik zoals je wilt van een goede tonkotsu. Al vind ik hem minder gelaagd qua smaak. De cha siu is heerlijk mals en de noodles lekker chewy. Maar jemig wat zit er veel taugé in en ik moet echt ruimte maken voor het eitje. Dus een ideale kom ramennoedelsoep voor grote eters. Heb je wat minder trek, hou het dan bij de ramen noodles, daarmee kom je al een heel eind.

Ook zo fan van de heerlijke noodles die in een ramensoep gaan? Dit is het geheim achter de perfecte ramennoedels.

Takumi Düsseldorf
Immermannstrasse 28
Düsseldorf – Duitsland
Lunch | diner

Openingstijden Takumi Düsseldorf:
Maandag tot en met vrijdag van 11.30 uur tot 22.30 uur
Zaterdag van 11.30 uur tot 21.45 uur
Zondag van 11.30 uur tot 22.00 uur

Translate»
Lees vorig bericht:
Smart Magazine bySam interview hotspots Amsterdam
Interview met Smart Magazine met mijn favo spots

Sluiten