Fijn recept: Tricolore salsa met Parrano kaas

Ik ben gek op kaas. Ik heb dan ook altijd een blok kaas in mijn koelkast liggen. En sinds ik de
vers gesneden kaas van Parrano heb ontdekt ligt er ook altijd een blok van deze fijne kaas in
de koeling. Een Parrano Originale om van te snacken of als ik kaas wil smelten en/of een
Parrano Robusto als ik mijn gerecht een stevige bite wil geven. Als ik wil negeren dat de
winter eraan zit te komen maak ik graag een Italiaans gerecht voor mezelf. Kan ik doen alsof
het nog steeds hartje zomer is 😉

Hieronder een recept voor een tricolore salsa met gesmolten en geraspte Parrano Originale.

Benodigdheden

  • 2 rijpe tomaten
  • 4 blaadjes basilicum
  • Een halve gele paprika
  • Halve rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 teen knoflook (bewaar de andere helft)
  • 2-3 plakken Parrano Orginale en nog een beetje geraspt voor de topping
  • Snufje peper en zout
  • Brood (foccacia, oud stokbrood, sneetjes bruin of wit). Het is net wat je hebt liggen.

Zo maak je het Italiaanse gerecht

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten, verwijder de kroontjes, het topje en
het vruchtvlees en snij in blokjes. Was de paprika, verwijder het steeltje en de zaadjes en
snijd eveneens in blokjes. Pel de ui en snij in blokjes. Plet het teentje knoflook, verwijder het
velletje en snijd heel erg fijn. Doe alles in een kom en doe er 1,5 eetlepel olijfolie en de peper en het zout bij. Meng alles goed door elkaar door het geheel om te scheppen. Wrijf de overgebleven halve knoflookteen over het brood. Besprenkel met wat olijfolie. Leg de plakken Parrano erop en bak het brood in een paar minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Haal het brood uit de oven. Schep de tricolore salsa eroverheen, versier met basicilum, geraspte Parrano (of Parrano rasp) en wat olijfolie. En daar is je dagelijkse shot of Italiaans gevoel (zelfs in de winter).

Bekijk meer fijne recepten met Parrano

Translate»
Lees vorig bericht:
Takumi Dusseldorf ramenrestaurant Duitsland
Ramen noodles eten bij Takumi in Dusseldorf

Ramen noodles fans weten het allang, ramenrestaurant Takumi Düsseldorf is dé plek om een portie ramennoedels te slurpen. Lees verder

Sluiten