Recept lamsrack met Chinese zwarte pepersaus

Ok ok je kent de pepersaus al. Deze retrosaus smaakt goed met een varkenshaasje. Maar ken je ook de Chinese zwarte pepersaus? Een saus met een beetje dezelfde naam maar zo ontzettend anders smaakt dan de welbekende pepersaus. Deze smaakvolle saus combineert extreem goed met lamsrack. De Chinese zwarte pepersaus is lekker pittig en heeft een intense smaak dat te lekker smaakt bij lamsvlees. Ik heb dit gerecht zelfs vorige week zondag nog op mijn dakterras gemaakt. Terwijl ik op een plaatje de saus aan het maken was lag de lamsrack op de bbq te grillen. Best leuk om eens een keer te proberen. So have fun met dit recept voor lamsrack met Chinese zwarte pepersaus.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 400 gram lamsrack
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels (fijngestampt in een vijzel, een theedoek en een deegroller kan ook)
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 cm verse gember (geschild en in dunne reepjes gesneden)
  • 1 teentje knoflook (geplet en fijngehakt)
  • 1 hele ui (gepeld en in ringen gesneden)
  • 0,5-1 rode peper (in ringen en hoeveelheid afhankelijk van hoe pittig je aankunt)
  • 1 stengel bosui (in ringen gesneden)
  • 2 theelepels maïzena
  • 4 eetlepels water
  • Olie om in te wokken

Voorbereidingen lamsrack met zwarte pepersaus

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de lamsrack op kamertemperatuur komen.

Zo maak je de Chinese zwarte pepersaus

  1. Verhit wat olie in een wok (of hapjespan) en bak hierin de knoflook, gember en ui even aan.
  2. Voeg de fijngestampte zwarte peper, oestersaus en rode peper toe.
  3. Wok alles even goed door.
  4. Maak in een kommetje een papje van de maïzena en het water en doe dit bij de ingrediënten in de wok en roer het door. Laat het even een paar minuten op gematigd vuur pruttelen.

Zo bereid je de lamsrack

  1. Verhit een beetje olie in een grillpan, braadpan of koekenpan en braad hierin de lamsrack zodat het aan beide kanten een bruin korstje heeft.
  2. Leg de lamsrack in een ovenschaal en schuif het in de oven. Braad het in zo’n 8 minuten gaar. Draai het vlees halverwege even om.
  3. Voor de check: Als het lamsvlees een kerntemperatuur van 50-55 graden (afhankelijk van hoe rosé je je lamsrack het liefste hebt) heeft bereikt is het goed.
  4. Haal de rack uit de oven en laat even 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Eten maar

Serveer de lamsrack in stukken met daaroverheen de Chinese zwarte pepersaus. Beetje bosui erover heen strooien en serveren met witte rijst. Enjoy!

Geen fan van lamsvlees? Je kunt de zwarte pepersaus ook met roergebakken rundvlees, groenten, noodles of krab eten. Ook kun je de saus in een afsluitbare fles bewaren en gebruiken als woksaus.

Translate»
Lees vorig bericht:
Andre Chiang Amsterdam pop-up chef
World’s best 50 chef komt koken bij unieke pop-up in Amsterdam oost

Deze bijzondere pop-up van deze bekende chef wil je niet missen. Lees verder

Sluiten