World’s best 50 chef komt koken bij unieke pop-up in Amsterdam oost

Deze bijzondere pop-up van deze bekende chef wil je niet missen.

Ik ben a sucker voor bijzondere concepten en pop-ups. Dus toen ik hoorde dat de wereldbekende chef André Chiang naar Amsterdam komt om drie dagen lang op een wel heel erg bijzondere locatie te koken voor Experimental Gastronomy stond ik te stuiteren van excitement.

André Chiang World’s Best 50

De Taiwanese chef André Chiang heeft al behoorlijk wat jaren in de keuken achter de rug zitten. En niet geheel onverdienstelijk want het kooktalent heeft al behoorlijk wat prestigieuze titels en prijzen in ontvangst mogen nemen. Zo kreeg hij de Lifetime Achievement Award. Zijn restaurant André, dat inmiddels gesloten is, mocht twee Michelinsterren in ontvangst nemen, ook werd het restaurant verkozen tot beste restaurant van Singapore, werd het tweede in de Asia’s 50 Best Restaurants en behaalde hij de 14e plek in de lijst van de The World’s 50 Best Restaurants. Best wel impressive.

Experimental Gastronomy

André heeft een filosofie ontwikkeld: de octaphilosophy. Ten grondslag aan deze leer ligt zijn onderzoek naar de mate waarin ons vermogen om voedsel te proeven wordt beïnvloed door ons geheugen en onze persoonlijke ervaringen. Hij heeft acht hoofdkenmerken ontwikkeld: uniek, textuur, geheugen, puur, terroir, zout, zuid en ambachtelijk. Voor Experimental Gastronomy. Chef Chiang gaat een plantaardig menu maken dat bestaat uit ingrediënten afkomstig van biologische en biodynamische producenten uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Een behoorlijk bijzonder diner kun je dus wel stellen.

Koop kaartjes voor dit unieke pop-up restaurant

Steinbeisser Andre Chiang pop-up restaurant

Informatie over deze pop-up en hoe te reserveren

Data: vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni 2019 vanaf 18.30 uur.

Prijs: acht-gangen tasting menu inclusief alcohol of alcoholvrij drankarrangement €175 per persoon.

Locatie:
Gemeenlandshuis
Diemerzeedijk 27
Amsterdam oost

Je kunt reserveren door te mailen naar info@steinbeisser.org.

Tags: bijzonder pop-up restaurant | World’s Best 50 chef kookt in Amsterdam | plantaardig diner in Amsterdam | experimenteel koken in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Zoldering Amsterdam restaurant
Zoldering Amsterdam eentje om in de smiezen te houden

Topteam van chef en sommeliers opent restaurant Zoldering op de Utrechtsestraat. Lees verder

Sluiten