Chef Jin verklapt zijn goddelijke oesterrecept op z’n Aziatisch

Oesters zijn verrukkelijk en toen Jin zijn oesterrecept met mij deelde, spitste ik mijn oren.Jin Hu had ooit restaurant GIN NEO (eerst op de Westerstraat en daarna op de Noorderstraat). Inmiddels is Jin de sterren van de hemel aan het koken in zijn restaurant in Arnhem, maar zijn oesterrecept met een Aziatisch tintje koester ik nog steeds. En hieronder vind je zijn recept om zelf te maken.

Wie weleens de gerechten van chef Hu heeft mogen proeven weet hoe experimenteel deze autodidact chef is. Hij kookt met passie en stopt zijn nostalgische herinneringen in zijn gerechten. Met zijn bijzondere combinaties creëert hij wauw effecten en hetzelfde geldt voor zijn oesters op z’n Aziatisch.

Recept oesters Jin Hu

Supertof dus dat Jin zijn populaire oesterrecept met mij wilde delen. En ook fijn voor jou, want deze kun je gemakkelijk zelf thuis maken. Het is wel handig als je weet hoe je een oestertje met openmaken (laten doen door de visboer kan natuurlijk ook).

Dus alstublieft, het befaamde oesterrecept á la Jin. Lekker met een bubbeltje of een wit wijntje ernaast 🙂

Recept oesters benodigdheden:

  • 4 oesters, Zeeuwse creuses/platte
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • Mirin
  • 170 gram sushigember
  • 1 mespuntje lecite

Zo maak je de oesters met limoenvinaigrette

Stap 1: Maak de oesters schoon
Open de oesters met een oestermes en verwijder eventuele gruis. Zie hieronder hoe je oesters openmaakt.

Oesters openen zo doe je dat

Stap 2: Maak de limoenvinaigrette:
Rasp de schil van de helft van 1 limoen boven een kom. Halveer en pers de limoen uit. Voeg er vervolgens olijfolie aan toe en scheutje mirin (Japanse zoete kookwijn) aan toe. Roer alles even door.

Stap 3: Maak de gemberschuim:
Maal de sushigember in een hakmolen fijn en zeef het sap uit. Voeg de lecite toe en schuim het op door een staafmixer er schuin op te zetten.

Stap 4: Maak de oesters op:
Leg de oesters op het bord (je kunt eventueel wat rauwe rijst op het bord leggen of ijs zodat de oesters op hun plek blijven). Doe 1 theelepel van de vinaigrette over de oester heen. Schep wat van het bovenste van de gemberschuim over de oesters met vinaigrette heen en klaar is je oesterfeestje.

Super leuk om een keertje zelf te doen: Oesters rapen in Zeeland

Translate»
Lees vorig bericht:
Taste of Amsterdam restaurant Bridges
Proeven van sterren bites van Bridges bij Taste of Amsterdam

Foodies waarvan het hart sneller gaat kloppen van smaaksensaties, Lees verder

Sluiten