Ik ben een praktisch persoon en daarom hou ik ervan soms bepaalde dingen in huis te hebben waar je altijd iets lekkers mee op tafel kunt toveren. Een voorbeeld is dit recept voor een salade van erwten, sperziebonen, hazelnoten en munt. Als je altijd een pak erwten in je diepvries bewaart, een zakje hazelnoten standaard in je voorraadkastje hebt liggen en een muntplantje levend weet te houden, kun je deze erwtensalade eten wanneer je wilt!
Benodigdheden
- 4 eetlepels bevroren erwten
- 1 eetlepel bevroren sperziebonen
- 1,5 eetlepel ongebrande en gepelde hazelnoten
- 4 muntblaadjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- evt peper en zout
Zo maak je de erwtenhazelnootmuntsalade
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Blancheer de bevroren erwten. Rooster de hazelnoten in 5 minuten goudbruin in de oven. Maak een salade van de erwten, sperziebonen en de hazelnoten. Maak de salade aan met de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en de blaadjes munt.
Eet smakelijk!