Ongecompliceerd vorkje prikken bij Thijs by Dikker en Thijs

‘Ok, laten we ergens in het centrum meeten om een hapje te eten,’ spreek je af met je foodie friends. Maar waar dan? ‘Restaurant The Golden Arches’ a.k.a. Micky D’s waar kleffe broodjes met een stukje zielig rundvlees en een rubberen gele laag als cheeseburger wordt verkocht, is geen optie. Natuurlijk kun je aanschuiven bij Restaurant Johannes, waar je mooi opgemaakte borden en smaaksensaties te wachten staan, maar wat als je something in between wilt? Gewoon een goede hap, dat niet meteen een aanslag maakt op je bankrekening. Dan is er altijd nog Restaurant Thijs by Dikker en Thijs. Een no-nonsense restaurant aan de gracht.

thijs-by-dikker-thijs-restaurant-amsterdam

Bij Restaurant Thijs zijn ze zo lief. Hoe leuk is dat, je eigen personal sign? En zo bleef het de hele avond. Grapjes aan tafel en de volle aandacht. Zelfs toen de fietssleutel van mijn tafelgenoot besloot dat het leuk was om een potje verstoppertje te gaan spelen, zocht het personeel gewoon vrolijk mee.

thijs-by-dikke-en-thijs-restaurant-amsterdam

Wist je dat ‘brasserie’ Frans is voor brouwerij? Yup, dat wist de eigenaar mij te vertellen. Deze brouwerijen vond je vroeger (hij heeft vast een jaartal genoemd, maar mijn brein kiest ervoor dit soort dingen niet te onthouden) in Duitsland. En daar gingen de Duitsers lekker bieren en stevig voer weghappen. De brouwerijen vonden hun weg naar Frankrijk et voilà daar was de brasserie geboren. En dat fijne brasserie eten vind je bij Thijs.

thijs-by-dikke-en-thijs-amsterdam-restaurant

Zoals botermalse bavettes met knapperige groenten en een heerlijke jus. En niet te vergeten Franse frietjes. Daarmee kun je bij mij altijd aankomen. Mjam! Ook de vis is niet verkeerd, maar mijn favoriet van vanavond is toch wel het vleesje.

restaurant-thijs-by-dikke-en-thijs-amsterdamrestaurant-amsterdam-thijs-by-dikker-en-thijs

‘Jullie moeten wel wat ruimte overhouden voor het dessert,’ waarschuwt de ober ons. De chef heeft huisgemaakte tiramisu gemaakt. En dat hebben we ons natuurlijk geen tweede keer laten vertellen. Hoe het Italiaanse dessert precies past in het Franse concept is mij een raadsel, maar het maakt me ook helemaal niet uit want hij is goddelijk! Een gevalletje even-je-kommetje-leeglikken-als-niemand-kijkt zegt maar.

restaurant-thijs-by-dikker-en-thijs-amsterdam-centrum

Poehee en dan gaan we rollend de deur uit bij restaurant Thijs. Want aan kleine porties doen ze niet bij Thijs, dus neem je grote trek mee als je hier gaat eten.

restaurant-thijs-amsterdam-centre

Je kunt het zo gek maken als je wilt. Alleen een hoofdgerecht of the whole shebang. Het is aan jou. Yup, Restaurant Thijs is gewoon een fijne plek om ongecompliceerd een vorkje te prikken.

restaurant-amsterdam-centrum-thijs

Thijs by Dikker en Thijs
Prinsengracht 438
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner

[mapsmarker marker=”234″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Barrica tapas wijnbar Amsterdam
Barrica Wine & Foodbar nieuwe tapas en wijnbar in West

Dikke Graaf, je weet wel dat knusse restaurant op de Wilhelminastraat in Oud-West, heeft een nieuw zusje. Een Spaanse welteverstaan. Lees...

Sluiten