Restaurant Gijsbrecht bij de Zuidas hoort op je favo restaurantlijstje (PERMANENT GESLOTEN)

Op steenworp afstand van de Zuidas ligt Restaurant Gijsbrecht.

Zowel met de fiets als met de bolide doe je er een verwaarloosbare vijf minuten over om het restaurant middenin het Gijsbrecht van Aemstelpark te bereiken. Je fiets stal je in het fietsenrek en de auto parkeer je gewoon voor de deur. Doordeweeks na 19.00 uur en in het weekend parkeer je hier je auto helemaal gratis.

Bezoek je dit restaurant op een winterse avond (zoals wij) dan eet je in de elegant en modern ingerichte ruimte en op zomerse avonden kun je een vorkje prikken op het prachtige terras met uitkijk over het water. Dichterbij vakantie in eigen stad kom je niet.

Restaurant Gijsbrecht Amsterdam Buitenveldert
Stilte voor de storm want in een mum van tijd zit de hele zaak vol

Mede-eigenaar slash gastheer slash sommelier Robbert Flipse is er zo eentje die je gelijk thuis laat voelen. Plop een fles Champagne open en oesters op tafel en je weet gewoon meteen dat hij je niet naar huis laat gaan voordat je een te gekke avond hebt gehad.

oesters eten Restaurant Gijsbrecht
Oesters om mee te beginnen

De oesters (platte en fine de claires) en de bubbels (Esprit Nature van Henri Giraud) gaan er goed in en we krijgen des te meer zin in wat er komen gaat.

We beginnen met de volgende twee gerechten.

Restaurant Gijsbrecht uit eten makkelijk parkeren
Octopus, chorizo, gerookte paprikapoeder en aardappel-espuma
Restaurant Gijsbrecht makkelijk parkeren
Krabbenbisque met citroenboter en Hollandse garnalen en rouille

e octopus is prachtig bereid. Mooi krokant van buiten en mals en vlezig van binnen. Iedere lepel van de krabbenbisque is één enkeltje naar de hemel.

Tijd voor ronde twee:

Lekker eten Amsterdam Zuid restaurant Gijsbrecht
Kippenleverparfait, hazelnootbladerdeeg en gel van appel en sneeuw van lever
Uit eten in de buurt van de Zuidas Restaurant Gijsbrecht
Gepocheerd ei met Hollandse garnaal, aardappelcrème en haringkuit.

De kippenleverparfait is een fijn gerecht, maar het ei wint. Smeuïg en ziltig. Wat een feest voor de mond.

Dan volgt het hoofdgerecht.

Restaurant Gijsbrecht
Eendenborst met hete bliksem met pankokorst, spruiten en biologische eendenleversaus met jus de veau en oesterblad
Restaurant Gijsbrecht Amsterdam Zuid vis
Heilbot, gepofte knoflook-aardappelmousseline, baby spinazie en paddenstoelen Bearnaisesaus

De eend heeft een perfecte cuisson en bij iedere hap word ik blijer en blijer. En dan die verslavende saus. Hier kan ik onmogelijk genoeg van krijgen.

Over verslavend goed gesproken. Het bordje met heilbot is gevaarlijk lekker. Die perfect gegaarde witvis en dan die waanzinnige Bearnaisesaus. Zoet, zout en een tikkie zuur tegelijk. Een beetje hetzelfde effect als wanneer je een zak Pringles leegeet. Mijn brein schreeuwt om meer en meer van dit heerlijks.

Schuif je aan bij Restaurant Gijsbrecht dan staat je een avond gegarandeerd goed eten te wachten. Ieder element op het bord is goed bereid, mooi op zichzelf en nog een stukje mooier in combinatie met de rest. Hier vind je geen overbodige toefjes of bloemetjes, maar alleen het essentiële op het bord. Echt een topplek op een verborgen stukje in Amsterdam Zuid.

Restaurant Gijsbrecht
Van Leijenberghlaan 320
Amsterdam Zuid | Buitenveldert
Lunch | borrel | diner | fijn terras | easy parking

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 23.00 uur

Dit vind je misschien ook wel leuk:

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Restaurant Gijsbrecht

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Restaurant Gijsbrecht 52.328637, 4.877886

Tags: restaurant in de buurt van Amsterdam Zuidas | uit eten in de buurt van Amsterdam WTC | restaurant met goede parkeergelegenheid | uit eten en makkelijk parkeren | restaurant met een prachtig terras aan het water | een van de mooiste terrassen van Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Felix Amsterdam Centrum nieuw
Restaurant Felix een culinair spektakel in het Felix Meritis

Restaurant Felix is nog niet eens open, maar nu al veelbesproken. Read more

Sluiten